Francisc Peli, managing partner al casei de avocatura PeliFilip, considera ca, "de foarte multe ori, zona publica actioneaza ca o frana pentru zona privata". De aceea, in #RomaniaProfesionista avocatul si-ar dori ca tot mai multi oameni care au lucrat in privat sa ajunga in functii decizionale la stat, astfel incat lucrurile sa se schimbe mai repede.

"Multa vreme am incercat sa traiesc si multi din profesia noastra am trait un pic paralel cu lumea publica. Am reusit sa facem in asemenea fel ca ceea ce faceam ziua la birou sa fie una, iar ceea ce vedeam seara la televizor sa fie un pic altceva. Toti acesti ani de criza au reusit sa amestece aceste doua paliere, pentru ca de foarte multe ori zona publica actioneaza ca o frana pentru zona privata", a spus intr-un interviu acordat wall-street.ro Francisc Peli.

"Mi-as fi dorit ca sfera publica sa inteleaga ca ar trebui sa interfereze cat mai putin cu zona privata si respectiv sa o sprijine in ceea ce are de facut. Insa, de foarte multe ori, vad initiative care stopeaza avantul anumitor zone", avertizeaza Peli, care puncteaza ingerintele din energie (certificatele verzi si taxa pe stalp), dar si cele din zona de taxare.

Sunt zone in care, in loc ca statul sa sprijine investitia, exista in cel mai bun caz un dezinteres.

De asemenea, seful PeliFilip este deranjat de faptul ca educatia functionarilor publici, care iau decizii in ceea ce priveste investitiile private, este foarte limitata. "Sunt oameni care nu au experienta tranzactiilor private. Tu, ca investitor privat, esti in mana unor persoane care literal nu inteleg arealul in care tu te desfasori. De aceea, mi-as dori ca foarte multi oameni care au lucrat in privat sa ajunga in functii decizionale la stat".

Simplul fapt ca vom avea un an aceasta situatie (Guvern tehnocrat - n.r.) va folosi, dar sper ca si politicul sa ia act de lucrurile bune ce se vor instaura si de dorinta societatii.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri