Peste 20 de trenuri de calatori sunt anulate, duminica, pe rute spre si dinspre Bucuresti, Constanta, Fetesti, Slobozia, Calarasi, Buzau, Tulcea, Medgidia, Alexandria si Rosiori, iar trenurile care circula in sudul si estul ajung la destinatii cu intarzieri care depasesc, in unele cazuri, doua ore.

Potrivit companiei CFR Calatori, circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna, pe fondul viscolului si ninsorilor din sudul si estul tarii, in aceste zone fiind pregatite locomotive de rezerva si echipaje suplimentare de interventie, noteaza Mediafax.

Din cauza viscolului si ninsorii, 21 de trenuri de calatori au fost anulate, pasagerii urmand sa fie preluati de alte trenuri. Astfel, au fost anulate trenurile:

  • IR 1581 Bucuresti Nord (plecare ora 07.31) - Constanta,
  • IR 1580 Constanta (plecare ora 08.40) – Bucuresti Nord,
  • IR 1582 Constanta (plecare ora 13.00) - Bucuresti Nord,
  • IR 1585 Bucuresti Nord (plecare ora 14.00) - Constanta,
  • IR 1588 Constanta (plecare ora 18.50) - Bucuresti Nord,
  • R 8011 Bucuresti Obor - Fetesti (circula suplimentar un tren Bucuresti Obor – Fetesti, cu plecare din Bucuresti Obor, ora 10.00),
  • R 8012 si R 8014 Fetesti - Bucuresti Obor,
  • R 8580 si R 8581 Ciulnita - Slobozia Veche si retur,
  • R 8443 si R 8592 Ciulnita - Calarasi Sud si retur,
  • R 8002 si R 8001 Bucuresti Obor - Constanta si retur,
  • R 9362 Alexandria - Rosiori Nord,
  • R 8201 si R 8202 Buzau - Constanta si retur,
  • R 8653 Medgidia - Tulcea Oras,
  • R 8654 Tulcea Oras - Medgidia,
  • R 8121 Bucuresti Nord - Slobozia Veche,
  • R 8124 Slobozia Veche - Bucuresti.

De asemenea, trenurile spre si dinspre sudul si estul tarii inregistreaza intarzieri la sosirea si plecarea din gari. In situatia aparitiei unor defectiuni la instalatia electrica sau de incalzire, personalul de tren va redistribui calatorii, in masura posibilitatilor, in alte vagoane si le va acorda asistenta necesara. Calatorii se pot informa, cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor, la numerele de telefon de la statiile CFR, care sunt publicate pe cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice. De asemenea, pasagerii care pornesc in calatorie din garile Bucuresti Nord, Brasov, Craiova si Timisoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului.

Informatii despre circulatia trenurilor pot fi obtinute si de la dispeceratele Comandamentului de iarna. Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferata. Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri