Cursurile in unitatile de invatamant din judetul Buzau vor fi suspendate luni, din cauza ninsorilor si a viscolului, in timp ce in Braila au fost inchise scolile din mediul rural si din trei orase.

Potrivit inspectorului scolar general al ISJ Buzau, Nela Wamsiedel, toate scolile si gradinitele din judet vor fi inchise luni, din cauza ninsorilor, in conditiile in care multi elevi sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la cursuri. Ea a precizat ca o decizie in ceea ce priveste ziua de marti va fi luata abia luni, in functie de evolutia vremii. In judetul Braila, cursurile au fost suspendate in scolile din mediul rural si din trei orase, respectiv Ianca, Faurei si Insuratei, noteaza Mediafax.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct, Dan Gheorghita, in scolile din municipiul Braila se va invata normal. ”In functie de evolutia vremii, luni vom lua o decizie pentru ziua de marti, sa vedem daca mentinem sau nu suspendarea cursurilor ori inchidem si alte scoli”, a declarat Dan Gheorghita. Ministerul Educatiei a anuntat ca luni vor fi suspendate cursurile in unitatile de invatamant din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu.

In judetul Buzau, circulatia este inchisa pe DN 2B, intre localitatile Spataru si Buzau, DN 2, intre localitatile de la limita cu judetul Ialomita si Han Tinta, DN 2C intre Costesti - limita cu judetul Ialomita, DN 22 intre Ramnicu Sarat – limita cu judetul Braila. De asemenea, sunt nealimentate cu energie electrica 12 localitati: Sageata, Robeasca, Padina, Pogoanele (partial), Tisau, Merei (partial), Luciu, Largu, Cilibia, Cochirleanca, CA Rosetti si Breaza.

In Braila, patru localitati - Rosiori, Pribeagu, Baraganu si Surdila Gaiseanca - au ramas fara curent electric, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea avariilor. De asemenea, traficul rutier este inchis pe DN 22 Gradistea-limita cu judetul Buzau si pe noua drumuri judetene: DJ 203 Galbenu - Jirlau - Faurei - Ulmu - Scarlatesti, DJ 203 A Plasoiu - Visani - Galbenu, DJ 203 J Jirlau - limita cu judetul Buzau, DJ 203 N Jugureanu - Ulmu, DJ 203 P Ciresu - Vultureni, DJ 203 R Ulmu - Batogu - Liscoteanca, DJ 203 F Surdila Gaseanca - Faurei, DJ 203 T Jirlau - Visani si DJ 211 Tataru - Dudesti, dar si intre localitatile Bordesti Verde-Ianca.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisa anterior, pana duminica, la ora 18.00, ramanand sub atentionare judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. In cele opt judete va fi viscol, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri. Avertizarea cod portocaliu a fost inlocuit pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben raman si judetele Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.

Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri