Cursurile vor fi suspendate luni si in toate unitatile de invatamant din judetele Vrancea si Tulcea, precum si in mai multe scoli din Olt si Dambovita, decizii similare fiind luate anterior si pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau si Braila.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, Lidia Dumbrava, toate unitatile de invatamant din judet vor fi inchise luni, aceasta decizie fiind luata in urma discutiilor purtate intre inspectorii scolari, directorii scolilor si primari, potrivit Mediafax. "Am luat decizia de a inchide scolile din judetul Vrancea ca urmare a viscolului si a caderilor masive de zapada. Cursurile vor fi reluate dupa ce fenomenele meteorologice vor inceta, iar copiii se vor putea deplasa in conditii de siguranta la scoli", a declarat si prefectul de Vrancea, Nicusor Halici.

De asemenea, Ministerul Educatiei a anuntat ca, in urma conditiilor meteo nefavorabile, cursurile vor fi suspendate si in unitatile de invatamant din judetul Tulcea, in timp ce in Olt si Dambovita orele ”se vor desfasura partial”.

”In judetul Olt, orele de curs nu se vor desfasura in scoli din 18 localitati. In judetul Dambovita, cursurile au fost anulate din cauza lipsei apei potabile in localitatile Pucioasa, Vulcana Pandele, Doicesti si Branesti. In ceea ce priveste cursurile universitare din zonele afectate de ninsori si viscol, reprezentantii Ministerului Educatiei au luat legatura cu rectorii institutiilor de invatamant superior din orasele aflate sub cod portocaliu. Reprezentantii institutiilor universitare au decis ca desfãsurarea cursurilor si a examenelor sa nu fie afectata. In situatia in care studentii nu vor reusi sa sustina evaluarile din cadrul sesiunii, acestea vor putea fi reprogramate”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Pana in prezent au fost luate decizii de inchidere a scolilor si gradinitelor si pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau si Braila. Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisa anterior, pana duminica, la ora 18.00, ramanand sub atentionare judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. In cele opt judete va fi viscol, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost inlocuit pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben raman si judetele Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.

Sursa foto: antoniodiaz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri