Aproape toti elevii romani (95.6%) din ciclul de invatamant secundar studiau in 2014 cel putin doua limbi straine, potrivit unui comunicat al Eurostat dat publicitatii luni, acest procent plasand Romania printre primele tari europene in ceea ce priveste studiul limbilor straine.

Datele Eurostat arata ca aproape 60% din elevii din ciclul de invatamant secundar din Uniunea Europeana (UE) studiau, in 2014, cel putin doua limbi straine , conform Mediafax.

Primul loc in clasamentul Eurostat este impartit de Luxemburg, Danemarca, Grecia, Spania, Italia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Macedonia si Liechtenstein, unde 100% din elevi studiaza cel putin o limba straina. Pe urmatoarele locuri in clasament se afla Austria (99,9%), Bulgaria si Croatia, cu 99,8%, Islanda si Estonia cu 99,2%.

In Finlanda, una din tarile cu cele mai laudate sisteme de educatie din lume, 98,5% din elevii din ciclul secundar invata doua limbi straine la scoala. In cazul Romaniei, datele Eurostat arata ca 95,6% din elevii romani din invatamantul secundar studiaza cel putin doua limbi straine la scoala.

In ceea ce priveste limbile straine studiate, engleza ocupa de departe primul loc in clasamentul Eurostat. In total, 97,3% din elevii europeni studiaza limba engleza la scoala, adica peste 17 milioane de elevi. Toti elevii din Danemarca, Spania, Italia, Malta si Suedia studiaza engleza la scoala.

Pe locul doi se afla franceza, studiata de 33,7% (5 milioane) din elevii europeni. Franceza este studiata in proportie de 88,1% in Cipru, de 84,6% in Romania, de 67,7% in Italia si de 64,7% in Portugalia.

Germana este studiata de 23,1% (3 milioane) din elevii europeni din ciclul secundar, spaniola de 12,1% (2 milioane de elevi), rusa de 2,7%, iar italiana de 1,1%. Germana este a doua limba straina dupa engleza in opt state membre, primele trei dintre acestea fiind Danemarca (73,6%), Polonia (69%) si Slovacia (55,2%).

Spaniola este o limba straina studiata de 37,8% din elevii francezi si de 43,9% din elevii suedezi.Rusa este studiata preponderent in Lituania (66,7%), Letonia (60,4%) si Estoninia (64,7%), dar si in Bulgaria (17,9%).

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri