Mamele care adopta copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizatie de aproximativ 1.700 de lei si de concediu de acomodare de un an, potrivit modificarilor aduse legii adoptiei, adoptate de Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor.

Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor au amendat proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, initiat de Guvern, la propunerea deputatilor PNL, pentru ca mamele care adopta copii cu varsta mai mare de doi ani sa beneficieze de "o indemnizatie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinta) si de concediu de acomodare de maxim 12 luni", acordate la cererea parintelui adoptator, desi Guvernul propusese o perioada de 6 luni , conform Mediafax.

Deputatul PNL Florica Cherches a explicat ca mamele care adopta copii cu varsta mai mare de doi ani ar urma sa primeasca o indemnizatie de aproximativ 1.700 de lei pe luna, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma sa beneficieze de prevederile legii in vigoare, adica de indemnizatia de crestere a copilului.

Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care ingreuneaza procedurile de adoptie pentru copiii romani, in Romania.Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, initiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri