Definirea consumatorului vulnerabil este importanta pentru ca doar clientii din aceasta categorie vor mai plati tarife reglementate dupa liberalizarea completa a pietei, restul consumatorilor casnici urmand sa isi negocieze singuri tarifele cu furnizorii.

Consumatorii de gaze casnici cu venituri mici si cei care din motive de varsta sau sanatate necesita continuarea in alimentarea cu gaze naturale vor fi considerati clienti vulnerabili, potrivit unui proiect de ordin privind furnizarea gazelor naturale la consumatorul final, elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres.ro. , conform Adevarul Financiar.

Astfel, potrivit proiectului de ordin, „clientul final apartinand categoriei de clienti casnici este inregistrat drept client vulnerabil daca indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:

a) are venituri reduse, stabilite de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale.


b) la locul de consum locuieste o persoana care din motive de sanatate/varsta necesita continuitate in alimentarea cu gaze naturale sau alte conditii speciale referitoare la activitatea de furnizare a gazelor naturale“.


Criteriile de incadrare a unui client casnic in categoria clientului vulnerabil din motive de venituri reduse, facilitatile si modalitatile de implementare a acestora sunt stabilite de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale si se comunica furnizorului de catre acestea. La fel, criteriile de incadrare a unui client casnic in categoria clientului vulnerabil din motive de sanatate/varsta se realizeaza de institutiile statului cu atributii in domeniul protectiei sociale si se comunica furnizorului de catre acestea, potrivit ordinului.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Chepko Danil Vitalevich / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri