Numarul calatorilor cu autobuzele si tramvaiele RATB care si-au validat calatoria a scazut anul trecut pana la nivelul din 2012. In 2014, au fost inregistrate peste 65,1 milioane de validari la RATB, fata de 66,1 milioane in 2013.

Fata de 2014, scaderea este de aproape 8%. „In anul 2015, numarul calatoriilor validate in sistemul automat de taxare al RATB a fost de peste 60 de milioane, in conditiile in care calatorii care detin abonamente lunare (aproximativ 200.000) nu obisnuiau sa valideze cardul, deci nu este cunoscut numarul de calatorii efectuate de acestia”, a comunicat Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

RATB estimeaza ca, in medie, zilnic, pe langa cele 165.000 de calatorii validate, alte 1,1 milioane de calatorii sunt efectuate de catre abonati si alte categorii, care nu au in prezent obligatia de a valida vreun card. Asta, in timp ce vehiculele Regiei asigura circa doua milioane de calatorii pe zi.

Regia, aflata sub controlul Primariei Municipiului Bucuresti, spune ca, din cauza calatorilor care nu isi valideaza cardurile, nu poate stabili cu exactitate numarul oamenilor care circula cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele sale. Totodata, RATB nu stie nici cati calatori evazionisti circula in Capitala.

Cifre mai clare, bani mai multi

Incepand cu 15 februarie, RATB va aplica masuri prin care intentioneaza sa stabileasca, cu exactitate, si nu pe baza de estimari, numarul calatorilor care utilizeaza fiecare linie si mijloc de transport.

„Astfel, in urma unei perioade de cercetare, in care calatorii se vor adapta, RATB spera sa poata reduce intervalul orar dintre doua vehicule consecutive si sa asigure o mai buna ritmicitate, creand un program de transport in functie de necesarul de calatori de pe fiecare linie, in diferitele zone ale Capitalei”, potrivit Regiei.

Aceasta masura face parte dintr-un pachet mai larg de reglemetari prin care RATB intentioneaza sa eficientizeze sistemul de transport si sa creasca nivelul calitatii serviciilor. Printre alte masuri imediate, RATB mentioneaza reinstruirea controlorilor, imbunatatirea regulamentului, a procedurii de control si intarirea colaborarii cu Politia Locala, Jandarmeria si cu municipalitatea.

Unul dintre scopurile incercarii RATB a-i convinge pe calatori sa isi valideze calatoriile este cresterea incasarilor, avand in vedere aproximativ 60% din banii regiei provin din cumpararea de abonamente lunare. RATB avea, la nivelul anului 2014, un parc format din aproape 500 tramvaie, 300 troleibuze si 1.100 de autobuze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri