In ariile naturale protejate va fi permis accesul autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor pentru recreere, sport sau turism, cu acordul structurii de administrare sau a custodelui ariei, potrivit unui proiect de lege semnat de un grup de senatori PSD si un reprezentant al UNPR.

"Accesul public pe suprafata ariilor naturale protejate este interzis, cu exceptia circulatiei cu orice mijloc de transport in situatii de urgenta generate de calamitati, accidente de orice natura, precum si cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede, in vederea organizarii de activitati sportive sub egida federatiilor de resort, de recreere si turism, cu acordul structurii de administrarea a ariei naturale protejate sau a custodelui, dupa caz", prevede initiativa legislativa semnata de senatorul PSD Viorel Arcas aflata in dezbatere publica la Senat, potrivit Mediafax.

Forma actuala a articolului pe care parlamentarii vor sa il modifice prevede ca ''pe suprafata ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate care utilizeaza carburanti fosili in scopul practicarii de sporturi, cu exceptia drumurilor permise accesului public''. Pe proiectul de lege si-au pus semnatura 27 de senatori PSD si unul al UNPR. Initiatorii prevad exceptarea de la amendare a activitatilor sportive cu mijloace motorizate daca exista acordul autoritatilor. Astfel, va fi considerata contraventie incalcarea ''obligatiei de a nu intra pe suprafata ariilor naturale protejate si de a nu practica sporturi in afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili, cu exceptia activitatilor sportive autorizate de structura de administrare a ariei naturale protejate sau de custode, dupa caz''.

Initiatorii motiveaza necesitatea schimbarii legislative prin notorietatea competitiei de hard enduro de la Sibiu, Red Bull Romaniancs, care "a fost comparata cu celebra manifestare sportiva Paris-Dakar pentru America de Sud", dupa cum scrie senatorul PSD Viorel Arcas in expunerea de motive. "Din aceasta perspectiva, organizarea si sustinerea oricarei competitii sportive, fie si de mare anvergura, presupun respectarea tuturor prevederilor legale in ceea ce priveste protectia mediului, respectiv a actelor de reglementare: aviz de mediu, acord de mediu, aviz Natura 2000, autorizatie de mediu, autorizatie privind emisiile de gaze cu efect de sera etc", mai sustine el, spunand ca din aceasta cauza trebuie modificate prevederile privind protectia mediului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri