Numarul total de infectii respiratorii acute la nivel national in saptamana 8 - 14 februarie a fost de 91.244, iar numarul de cazuri de gripa a fost de 319, a informat, joi, Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonii) a fost de 91.244, cu 11,7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (103.306) si apropiat de cel inregistrat in saptamana precedenta (91.127), conform Mediafax.

In saptamana 8-14 februarie, s-au inregistrat la nivel national 319 cazuri de gripa, comparativ cu 272 de cazuri inregistrate in aceeasi saptamana din februarie, anul trecut. De asemenea, s-au mai inregistrat 43 de cazuri de Infectie Respiratorie Acuta Severa (SARI), cu opt mai multe fata de saptamana precedenta si cu 12 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului anterior.

Activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, in focare locale (Bucuresti) si cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute avand valori comparative cu cea inregistrata in saptamana precedenta si incadrandu-se in intervalul asteptat, potrivit CNSCBT.

Astfel, in saptamana 8-14 februarie, au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 10 cu A(H1)pdm09 si doua cu AH3.

De asemenea, au mai fost confirmate 21 de decese cu virus gripal, din care 19 cu A(H1)pdm09 si doua cu AH3.

Distribuirea deceselor pe grupe de varsta se prezinta astfel: un deces 0-1 ani, 13 la 15-49 ani, sase la 50-64 ani si un deces la peste 65 de ani. In ceea ce priveste distributia deceselor pe sexe: 15 masculin si sase feminin, iar 19 dintre persoanele decedate au avut conditii medicale pre-existente.

In ceea ce priveste antecedentele vaccinale anti-gripale - 18 nevaccinate, dintre care un copil neeligibil si trei cazuri necunoscute.
Distributie pe judete arata astfel: 5 - Arges, 10 - Bucuresti, 2 - Cluj, 1 - Hunedoara, 1 - Sibiu, 1 - Teleorman, 1 - Valcea.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI si pana pe 16 februarie, au fost confirmate cu laboratorul 378 de cazuri de gripa dintre care 319 sunt cazuri tip A, subtip H1 pdm09, 15 cazuri tip A, subtip H3, 28 cazuri tip A, nesubtipate si sase cazuri top B.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri