Ministerul Afacerilor Externe demareaza vineri a doua editie a unui program, derulat in prima jumatate a anului 2016, prin care informeaza cetatenii romani din afara granitelor despre modernizare activitatii consulare.

"Programul <<Dialog cu Diaspora pe teme consulare>> se va desfasura in prima jumatate a anului 2016 in statele cu comunitati importante de romani unde se desfasoara o intensa activitate consulara: Spania, Italia, Franta, Germania, Marea Britanie", potrivit unui comunicat de presa remis de MAE, conform Mediafax.

O echipa a Departamentului Consular din cadrul MAE se va deplasa pentru a prezenta cetatenilor romani ultimele noutati cu privire la sistemul de servicii consulare E-Cons, o platforma care permite romanilor acces la informatii, astfel incat acestia nu mai sunt nevoiti sa mearga la oficiul consular, timpul petrecut la ghiseu este mai redus, iar acolo unde este posibil, depunerea unor documente se face online. Primele intalniri vor avea loc in cursul acestei saptamani la Madrid.

In cadrul intalnirilor cu romanii din diaspora, reprezentantii MAE vor discuta direct cu acestia problemele cu care se confrunta in plan consular, precum si cele mai eficiente modalitati de solutionare pe termen lung.

De asemenea, MAE va organiza reuniuni regionale cu diplomatii cu atributii consulare din statele aflate in proximitatea celor vizate direct de campanie, in vederea schimbului de bune practici in ceea ce priveste folosirea E-Cons si a "Manualului de proceduri consulare".

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri