Papa Francisc a cerut duminica abolirea pedepsei cu moartea in intreaga lume, evocand porunca "sa nu ucizi", care are aceeasi valoare pentru cel vinovat si pentru cel nevinovat, relateaza Reuters in pagina electronica. Adresandu-se catorva zeci de mii de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru, Suvernaul Pontif le-a cerut totodata catolicilor sa actioneze in favoarea introducerii unui moratoriu asupra tuturor executiilor, in acest an jubiliar, care se incheie in noiembrie.

"Fac apel la constiintele celor care guverneaza, sa ajunga la un consens international in vederea abolirii pedepsei capitale", le-a spus el credinciosilor. "Porunca «sa nu ucizi» are valoare absoluta si se aplica atat celor nevinovati cat si vinovatilor", a continuat el, scrie Mediafax.

Francisc a subliniat ca, in prezent, exista "o opozitie tot mai puternica fata de pedeapsa cu moartea, inclusiv in legitima aparare a societatii", deoarece, considera el, exista mijloace moderne pentru "reprimarea eficienta a crimei, fara sa i se nege definitiv celui care a comis-o posibilitatea de a se reabilita".

Papa si-a exprimat opozitia fata de pedeapsa capitala inca de la inceputul pontificatului, dar si in fata Congresului american, in septembrie.

El a denuntat, in trecut, si principiul inchisorii pe viata, considerand ca in acest caz este vorba despre o "pedeapsa capitala deghizata" si apreciind ca este necesar sa se faca mai mult pentru a li se permite criminalilor sa se reabiliteze.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri