Opt membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) s-au intalnit, luni, cu reprezentantii ANAF pentru a discuta despre evacuarea televiziunilor grupului Intact, membrul CNA Valentin Jucan spunand ca acestea nu sunt in situatia iminenta a unei mutari, care sa implice intreruperea semnalului.

Astfel, luni, la sediul CNA, a avut loc o intalnire informala intre opt dintre cei 11 membri ai Consiliului (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Calin Cristea si vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu) si doi reprezentanti ai ANAF, intre care s-a numarat si directorul general al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Bucuresti, Toma Costreie, conform Mediafax.

Intalnirea a avut loc in contextul in care CNA a decis, in sedinta din 18 februarie, sa transmita ANAF o scrisoare prin care sa comunice preocuparea Consiliului in legatura cu situatia evacuarii celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor si posibile evolutii negative, cum ar fi riscul unei intreruperi de emisie in cazul acestora.

Potrivit lui Valentin Jucan, reprezentantii ANAF au explicat ca notificarea pe care a primit-o trustul Intact saptamana trecuta invoca un articol din legislatie ce facea referire la "evacuarea de bunavoie".

De asemenea, tot in legatura cu declaratiile facute de reprezentantii Intact in sedinta CNA din 18 februarie, reprezentantii ANAF le-au spus membrilor Consiliului cum arata un document prin intermediul caruia a comunicat trustul Intact cu ANAF. Potrivit declaratiilor facute de Valentin Jucan, inainte de sedinta CNA de marti, in adresele transmise, reprezentantii trustului Intact se adresau mai multor persoane si institutii, de exemplu presedintelui ANAF, vicepresedintelui ANAF, directorilor de sectoare etc., astfel incat acestia nu puteau primi un raspuns din partea tutor institutiilor carora s-au adresat.

Potrivit lui Valentin Jucan, in privinta proceselor dintre ANAF si trustul Intact, reprezentantii Agentiei le-au mai spus membrilor CNA, ca, "daca pe fond unele au fost castigate de Intact, in faza finala toate au fost castigate de ANAF".

Totodata, notificarea de evacuare primita de trustul Intact de la ANAF pe 15 ianuarie a fost contestata in instanta. Mai multi membri ai CNA presupun ca ANAF va incerca sa obtina o sentinta judecatoreasca pentru evacuare, pe care trustul Intact, de asemenea, o va contesta, fapt care va crea o perioada de timp de mai multe luni in care grupul de media isi va putea muta operatiunile in noi sedii.

"In continuare televiziunile emit din acelasi loc, nimeni nu le-a scos cu forta", a mai spus Valentin Jucan. "Dansii urmeaza acum sa conteste in instanta evacuarea si abia dupa ce instanta... directorul (din ANAF, n.r.) spunea, dar cu rezerve evident, trebuie sa avem o marja sase-sapte luni, iar procedura asta, tinand cont si de vacanta judecatoreasca, poate sa dureze sase-sapte luni. Poate sa dureze mai mult, poate sa dureze mai putin", a spus Jucan.

"Dar un lucru este clar din punctul nostru de vedere: niciuna din televiziunile trustului Intact nu este in situatia iminenta a unei mutari care sa presupuna intreruperea semnalului, pentru o perioada de timp, chiar daca notifica sau nu CNA", a subliniat membrul CNA. "Daca notifica CNA, dansii au la dispozitie 90 de zile in care pot sa stea cu emisia intrerupta. Dar ei nu vor fi in aceasta situatie. Niciodata. Nici CNA nu isi propune sa aduca trustul Intact intr-o astfel de situatie, nici ANAF. Doar prin vointa proprie inchid sau nu semnalul", a mai spus Valentin Jucan.

El a mai afirmat ca, potrivit discutiilor cu reprezentantii ANAF, scopul Agentiei este sa valorifice acel spatiu, in care functioneaza mai multe firme, nu doar Antenele. De aceea este necesara evacuarea, pentru ca sediul sa poata fi scos la licitatie, a spus Jucan, precizand ca, potrivit instantei, Antena nu mai are calitatea de chirias in acea cladire.

Pe de alta parte, vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu, a spus ca intalnirea cu ANAF a avut un caracter informal, fapt pentru care Popescu nu a dorit sa dea detalii cu privire la acest subiect. "Ne-am informat reciproc asupra legislatiei noastre, a evolutiei situatiei create in legatura cu cele cinci posturi de televiziune apartinand grupului Antena, a procedurilor in curs", a spus Popescu, inaintea sedintei CNA de marti.

"Important este ca in acest context fara precedent sa se evite riscul unei situatii nedorite de nimeni, aceea a unei eventuale intreruperi de emisie. Publicul trebuie sa poata sa-si urmareasca in continuare programele preferate", a adaugat Rasvan Popescu.

Pana in momentul difuzarii acestei stiri, trustul Intact nu a depus niciun dosar la CNA pentru a solicita reautorizarea vreunui alt studio pentru televiziunile sale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri