Corpul de control al premierului a constatat ''probleme de ordin administrativ, cel putin la Spitalul de Pediatrie Pitesti', care a raportat constant, din ianuarie anul trecut si pana in februarie, ca nu exista infectii nosocomiale in spital, desi nu s-a efectuat nicio analiza.

"Corpul de control al primului-ministru a efectuat, in perioada 18-26 februarie 2016, verificari in legatura cu situatia copiilor cu afectiuni grave, transferati de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie. Concluziile preliminare ale actiunii de verificare in Arges arata ca exista probleme de ordin administrativ, cel putin la Spitalul de Pediatrie Pitesti, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut si pana in februarie 2016, ca nu exista infectii nosocomiale in spital, desi nu s-a efectuat nicio analiza", informeaza Guvernul, potrivit Mediafax

Potrivit Corpului de control al premierului, in perioada 24.02.2016 - 25.02.2016 au mai fost internati la Spitalul de Urgenta pentru Copii ''Maria Sklodowska Curie'' un numar de 4 copii, cu varste intre 4 luni si 1 an si 4 luni, cu afectiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxina 1 si 2, rezultatul fiind pozitiv. La data de 26.02.2016 la acelasi spital erau internati un numar de 9 copii, dintre care unul la Sectia Anestezie si Terapie Intensiva, 6 la Sectia Nefrologie si 2 la Sectia de Gastroenterologie.

"Spitalul de Pediatrie Pitesti nu a avut incadrat un medic epidemiolog care sa coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere si Control al infectiilor nosocomiale. In perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Pitesti au consemnat in Registrul de infectii nosocomiale, lunar, faptul ca nu a fost identificata nici o infectie nosocomiala, desi in perioada de referinta au fost recoltate probe de autocontrol doar in 3 zile, respectiv in din lunile februarie si martie 2015, si intr-o zi din luna februarie a acestui an, dupa internarea mai multor copii cu afectiuni si dupa decesul a 3 dintre acestia. Pana la data redactarii notei de informare a Corpului de control al primului-ministru, din 25 februarie, privind verificarile efectuate, entitatile in cauza au raspuns partial solicitarilor acestei institutii", se arata in documentul citat.

Totodata se mentioneaza ca actiunea de documentare va continua pana la obtinerea tuturor datelor necesare formularii unor concluzii fundamentate cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului medical copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ''Maria Sklodowska Curie'', precum si cu privire la modalitatea in care entitatile publice competente au investigat si stabilit cauzele imbolnavirii acestora.

Verificarile vor fi efectuate in colaborare cu Corpul de control al ministrului Sanatatii, in vederea clarificarii masurilor (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalul de Pediatrie Pitesti si Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti-Arges cu privire la cazurile copiilor diagnosticati cu patologie digestiva, a cauzelor care au provocat aparitia patologiilor digestive la copiii din judetul Arges, a cauzelor care au provocat decesul copiilor din judetul Arges transferati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ''Maria Sklodowska Curie'', precum si daca exista infectii nosocomiale la spitalele din judetul Arges.

Ministrul Sanatatii a cerut public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale, ca urmare a situatiei copilului din localitatea Mioveni, consultat in mai multe spitale din Capitala, desi situatia lui era cunoscuta inca de acum 11 zile de medicii din Pitesti. Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat joi ca nu are de gand sa-si dea demisia din functie si ca ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, poate sa il demita, daca asa considera ca se va rezolva situatia.

"Eu nu imi dau demisia, ma consider nevinovat. Sa ma demita ministrul, daca asa considera ca se rezolva situatia. Mai au sa ma faca si criminal. M-am saturat de linsajul asta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce ma doare cel mai mult, pentru ca si eu sunt medic pediatru, este faptul ca sunt niste copii care au murit. Toti copiii au fost tratati cum trebuie", a declarat Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitesti.

Sursa foto: Guschenkova, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri