"Spotlight", de Tom McCarthy, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 88-a gala de decernare a acestor distinctii, in care "The Revenant" a obtinut trei trofee, inclusiv pentru "cel mai bun regizor" (Alejandro Iñárritu) si "cel mai bun actor in rol principal" (Leonardo DiCaprio).

Cea de-a 88-a gala a premiilor Oscar a avut loc duminica, la Dolby Theatre din Los Angeles, si a fost prezentata de actorul de comedie Chris Rock.
Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, si "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizari - 12, respectiv 10 -, si au fost marile favorite la editia din acest an a premiilor Oscar, conform Mediafax.

Insa premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit peliculei "Spotlight", de Tom McCarthy, care a obtinut si trofeul pentru "cel mai bun scenariu original". Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo si Stanley Tucci in distributie, "Spotlight" prezinta eforturile depuse de jurnalistii de la publicatia The Boston Globe, in 2002, intr-o ancheta ampla, ce a declansat un scandal urias, dupa dezvaluirea abuzurilor sexuale comise de mai multi preoti catolici.

Filmul "a oferit o voce pentru supravietuitorii acestei drame, iar premiul Oscar amplifica aceasta voce", a declarat Michael Sugar, producatorul peliculei, precizand ca spera ca aceasta voce sa fie auzita pana la Vatican. "Papa Francisc, este timpul sa-i protejam pe copii si sa reinstauram credinta", a mai spus acesta, pe scena galei Oscar 2016.

Pe de alta parte, lungmetrajul "The Revenant" i-a adus lui Leonardo DiCaprio primul premiu Oscar din cariera. DiCaprio joaca in acest film rolul unui vanator insetat de razbunare, dupa ce este abandonat de prietenii sai in vestul american, in conditii ostile, actiunea fiind plasata in anul 1823.
"Acest film este despre relatia dintre om si lume", a spus Leonardo DiCaprio dupa ce i-a fost inmanat trofeul Oscar pentru "cel mai bun actor in rol principal". Acesta a vorbit si despre efortul deosebit pe care l-a presupus realizarea peliculei, militand totodata pentru protejarea mediului inconjurator. "Schimbarea climatului ne va afecta pe toti", a mai spus Leonardo DiCaprio.

"The Revenant" a obtinut si premiile Oscar pentru "cel mai bun regizor" (Alejandro Iñárritu) si "cea mai buna imagine" (Emmanuel Lubezki).
Pe de alta parte, lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul roman Levente Molnár in distributie, a castigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film intr-o limba straina. Subiectul filmului este centrat pe doua zile din viata lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie in acest film: il interpreteaza pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alaturi de el in lagarul de concentrare.

Pe de alta parte, gala a fost marcata inca din deschiderea sa de numeroase glume facute de Chris Rock pe tema "Oscarurilor atat de albe", aluzii la faptul ca evenimentul a fost criticat in ultimele saptamani din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizari la premiile Academiei americane de film, in ale carei categorii principale nu s-au regasit nici in acest an actori si regizori de culoare.

Evenimentul a inclus mai multe momente artistice, intre care si unele sustinute de cantaretul britanic Sam Smith, care a interpretat melodia "Writing’s On The Wall" din "Spectre", cel mai recent film din franciza "James Bond". De altfel, la gala din acest an, "Writing’s On The Wall" a castigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun cantec".

Totodata, vicepresedintele SUA, Joe Biden, a fost unul dintre invitatii speciali ai galei, acesta prefatand un moment artistic sustinut de Lady Gaga. Cantareata a interpretat melodia "Til It Happens To You", un cantec legat de campania Casei Albe "It's On Us", care militeaza pentru constientizarea agresiunilor sexuale petrecute in campusurile din SUA. Aceasta melodie nominalizata la premiile Oscar din acest an a fost lansata de Lady Gaga anul trecut, cu ocazia filmului documentar al lui Kirby Dick "The Hunting Ground", despre agresiunile sexuale si violurile petrecute in campusurile americane. Pe scena galei Oscar, Joe Biden a vorbit despre necesitatea schimbarii mentalitatii, astfel incat "niciun alt barbat si nicio alta femeie sa nu mai sufere astfel de abuzuri".

Prezentam in continuare lista completa a castigatorilor celei de-a 88-a editii a premiilor Oscar:
Cel mai bun film: "Spotlight", de Tom McCarthy

Cel mai bun regizor: Alejandro González Iñárritu ("The Revenant")

Cel mai bun actor in rol principal: Leonardo DiCaprio ("The Revenant")

Cea mai buna actrita in rol principal: Brie Larson ("Room")

Cel mai bun actor in rol secundar: Mark Rylance ("The Bridge of Spies")

Cea mai buna actrita in rol secundar: Alicia Vikander ("The Danish Girl")

Cel mai bun film strain: "Son of Saul" (Ungaria)

Cel mai bun lungmetraj de animatie: "Inside Out" (Pete Docter si Jonas Rivera)

Cea mai buna regie artistica: "Mad Max: Fury Road" (Colin Gibson si Lisa Thompson)

Cel mai bun scenariu adaptat: "The Big Short" (Charles Randolph si Adam McKay)

Cel mai bun scenariu original: "Spotlight" (Josh Singer si Tom McCarthy)

Cea mai buna imagine: "The Revenant" (Emmanuel Lubezki)

Cel mai bun montaj: "Mad Max: Fury Road" (Margaret Sixel)

Cea mai buna coloana sonora: Ennio Morricone, pentru "The Hateful Eight"

Cel mai bun cantec: "Writing’s On The Wall" (Jimmy Napes si Sam Smith), din "Spectre"

Cel mai bun montaj de sunet: "Mad Max: Fury Road" (Mark Mangini si David White)

Cel mai bun mixaj de sunet: "Mad Max: Fury Road" (Chris Jenkins, Gregg Rudloff si Ben Osmo)

Cele mai bune efecte vizuale: "Ex Machina" (Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Ardington, Sara Bennett)

Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: "Mad Max: Fury Road" (Lesley Vanderwalt, Elka Wardega si Damian Martin)

Cele mai bune costume: "Mad Max: Fury Road" (Jenny Beaven)

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bear Story" (Gabriel Osorio si Pato Escala)

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: "Stutterer" (Benjamin Cleary si Serena Armitage)

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Amy" (Asif Kapadia si James Gay-Rees)

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "A Girl in the River: The Price of Forgiveness" (Sharmeen Obaid-Chinoy)

Sursa foto: featureflash / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri