Fostul ministru al Economiei Andrei Gerea sustine, intr-un comunicat de presa, ca prin afirmatiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Bradet" se incearca pasarea responsabilitatii "intr-un mod foarte mizerabil".

Andrei Gerea arata ca, "pe fondul gafelor si bajbaielilor din acest scandal al bebelusilor, Guvernul Ciolos a gasit de cuviinta sa caute cu indarjire un Acar Paun si l-a gasit, iata, in aceasta ultima companie de lactate importanta din judet", conform Mediafax.

Fostul ministru sustine ca a vizitat firma "Lactate Bradet", unde i s-a explicat ca procesul de productie nu permite contaminarea laptelui, de la pasteurizare pana la manipularea produsului, unde nu are loc contact direct cu angajatii.

"S-a decis inchiderea fabricii de lactate dupa ce a fost gasita bacteria E-coli intr-un lot de branza ce se afla intr-un supermarket, nu in fabrica. Este vorba despre branza vrac care pe tot traseul de la iesirea din fabrica pana cand a ajuns pe galantare se putea contamina cu aceasta bacterie. (...) Sunt profund revoltat ca actiunile iresponsabile ale unui ministru au dus la inchiderea chiar si temporara a fabricii, cu efecte foarte grave pentru producator. In locul lor, vom cumpara probabil produse fie din alta regiune, fie din import”, sustine Gerea.

Fostul ministru cere in continuare demisia ministrului Sanatatii, "pentru lipsa de actiuni si pentru faptul ca nici pana acum nu au fost identificate cu adevarat sursele imbolnavirii bebelusilor din judetul Arges".

“Poate ca pe parcusul acelui lot de branza s-a intamplat ceva, dar modul in care au actionat, faptul ca au anuntat numele acestui producator inainte ca toate analizele sa fie finalizate, faptul ca au inchis fabrica si dupa aceea au facut analize - si asta la solicitarea producatorului- este anormal. Cred ca este obligatoriu ca parintii sa primeasca niste raspunsuri clare si cu dovezi, nu ca ministrii sa arunce vina pe cineva doar ca sa se spele pe maini de acest subiect. In cel mai rau caz, acea branza poate fi una dintre cauze, in niciun caz singura cauza, asa cum s-au grabit unii oficiali sa dea senzatia. S-a incercat pasarea responsabilitatii intr-un mod foarte mizerabil si cred ca acest subiect ii deranjeaza foarte mult pe acesti oameni care s-au cocosat in fruntea Romaniei. Sunt gestionari marunti, incapabili si cred ca acesti oameni trebuie sa se duca de unde au venit, ca de chemat nu i-a chemat nimeni”, arata Andrei Gerea.

La randul sau, un alt fost ministru al Economiei, Varujan Vosganian, sustine, in acelasi comunicat, ca i-a cumparat inclusiv mamei sale produsele firmei "Lactate Bradet"si ca are incredere in faptul ca producatorul din Arges nu are nicio vina.

“Dincolo de aceasta indignare a mandriei locale, de fapt este vorba despre un dispret fata de capitalul romanesc si de o tentativa maladiva de a cauta mai degraba vinovati decat cauze si solutii. Daca ar fi fost un caz singular acesta, am fi dat mai multa crezare celor care s-au grabit sa acuze fabrica. Dar sa ne amintim de gripa aviara, de scandalul carnii de cal. Din cauza incompetentei acestor guvernanti, o criza medicala ramane fara raspuns, iar un producator autohton cu aproximativ 600 de angajati risca sa dea faliment”, scrie Varujan Vosganian.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, afirma ca dovada legaturii dintre branza cu E.Coli de la "Lactate Bradet" si cazurile bebelusilor din Arges imbolnaviti nu exista, Ministerul Sanatatii avand datoria sa finalizeze ancheta, el apreciind insa ca, prin indicarea producatorului, poate a salvat alte vieti.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Bradet din Arges, Marius Badea, a declarat marti ca inchide productia si ca nu mai crede in reabilitarea unitatii, desi este posibil ca "ministrul sa se fi grabit sa arate" spre firma. Marius Badea a spus, cu lacrimi in ochi, ca nu crede ca fabrica va mai putea sa isi continue activitatea, desi in mod oficial i s-a cerut doar sistarea activitatii in sectia de branzeturi.

Din ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica Arges a reiesit ca unul din cei trei copii din Arges, decedati la Spitalul Marie Curie, a consumat branza proaspata de vaci in cazul careia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri