Cunoasterea unei limbi straine la nivel avansat cantareste si in acest an mult in ochii angajatorilor. Cu toate acestea doar 59% din romani cred ca este important sa cunoasca o limba straina, potrivit unui Eurobarometru.

Peste jumatate din romani considera ca engleza este cea mai utila limba straina pentru dezvoltarea lor personala, insa specialistii sunt de parere ca a cunoaste doar limba engleza, chiar si la un nivel avansat, nu mai este suficient pentru un loc de munca bine platit. Concret, 59% din romani sunt de parere ca a cunoaste o limba straina este foarte important, potrivit unui Eurobarometru.Cu acest procent insa tara noastra se plaseaza la coada Uniunii Europene in ceea ce priveste constientizarea importantei unei limbi straine, alaturi de tari precum Portugalia, Bulgaria sau Cehia. „Suntem o tara destul de noua si avem acces la limbile straine abia din 1989, este cumva firesc sa ne aflam pe o pozitie codasa. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem faptul ca limba engleza a starnit tot mai mult interes in randul tinerilor, inclusiv in randul adultilor. Problema, in schimb, este ca daca limba engleza este deprinsa tarziu, ea nu poate fi deprinsa in profunzime, ci strict la nivel conversational”, arata psihologul Mihai Copaceanu, conform Adevarul.

Parintii tineri dau bani grei pentru educatia copiilor

La randul ei, expertul in Educatie Stefania Filip spune ca tendinta parintilor este sa ii determine pe copiii lor sa invete engleza la un nivel avansat. „Vor o educatie completa pentru copiii lor. Cei care acorda tot mai multa atentie necesitatii de a cunoaste engleza la un nivel care sa le permita copiilor sa se adapteze la circumstantele globalizarii sunt parintii tineri. Deschiderea pentru invatarea acestei limbi creste de la an la an, iar cursurile de engleza sunt tot mai sofisticate”, a subliniat Stefania Filip.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri