Sponsorii Mariei Sharapova isi suspenda parteneriatele cu tenismena de origine rusa, in urma scandalului de dopaj. Testul efectuat a scos la iveala faptul ca aceasta a consumat meldonium, o substanta introdusa la inceputul anului 2016 pe lista substantelor interzise.

Cei de la Nike au fost primii care au decis sa isi suspende colaborarea cu Sharapova in urma acestui scandal. Contractul ii aducea tenismenei peste 12,5 milioane de dolari pe an, iar contractul ar fi valorat 100 de milioane de dolari in decursul celor 8 ani pe care au semnat. Tenismena ar fi avut contract cu ei pana in 2018, asta inseamna ca a pierdut in jur de 25 de milioane de dolari din acest contract, conform Business Insider.

Maria Sharapova a fost cea mai bine platita atleta intre iunie 2014 si iunie 2015 incasand in jur de 29,7 milioane de dolari.

Producatorul de ceasuri Tag Heuer, cu care trebuia sa isi reinnoiasca contractul ce a expirat la inceputul anului, a anuntat ca nu va mai continua colaborarea.

Cei de la Porsche au anuntat si ei ca isi vor suspenda contractul cu tenismena de origine rusa, iar Avon, Evian si American Express inca nu au anuntat nimic in legatura cu asta.

Pe langa banii pe care ii primea de la sponsori, aceasta ar putea sa fie nevoita sa returneze si suma de 298 de mii de dolari, valoare premiului castigat la Australian Open in luna ianuarie.

Sharapova a anuntat ca a consumat meldonium inca din anul 2006 pentru a preveni aparitia unor boli precum diabetul, o maladie de care sufereau membri din familia ei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri