Sectorul minier din Romania are nevoi de masuri urgente si viabile pentru a supravietui si pentru a mentine un mix energetic echilibrat, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care a format un comitet de coordonare pentru activitatea miniera, care trebuie sa puna rapid masuri de eficientizare si reorganizare.

Decizia ministrului vine in contextul in care mai multe companii mari din subordinea Ministerului Energiei se confrunta cu mari dificultati. ”Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a infiintat Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera, cu scopul de a analiza starea actuala a sectorului resurselor energetice minerale – carbune si uraniu. Comitetul va propune masuri de eficientizare si reorganizare, in scopul asigurarii cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetica, competitivitate si durabilitate ale Romaniei”, se arata in comunicatul transmis de minister, conform News.ro

Comitetul va fi coordonat de secretarul de stat in ministerul Energiei, Corina Popescu, si are in componenta specialisti din cadrul ministerului si din fiecare subsector de activitate, reprezentanti ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate si sindicate reprezentative.

„Sectorul minier are nevoie de cele mai bune masuri de redresare si reorganizare pentru a putea mentine un mix enegetic echilibrat in Sistemul Energetic National. Avem nevoie de masuri urgente si viabile pentru ca acest sector sa supravietuiasca, iar specialistii din Comitetul de Coordonare au sarcina sa identifice cat mai repede aceste solutii, tinand cont de realitatea cu care se confrunta sectorul si de contextul international”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat in ministerul Energiei.

Prima intalnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea miniera va avea loc saptamana viitoare. Trei mari companii din sectorul minier se confrunta, in prezent, cu mari dificultati. Complexul Energetic Hunedoara (CEH), companie cu peste 6.000 de angajati care lucreaza la termocentralele Mintia si Paroseni si in exploatarile miniere Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, a intrat in insolventa la inceputul acestui an. Planul de reorganizare al companiei va fi prezentat cel mai devreme pe data de 8 iunie de catre administratorul judiciar.

De asemenea, Complexul Energetic Oltenia (CEO), companie cu peste 15.000 de angajati si care produce electricitate pe baza de lignit, se afla intr-o situatie financiara dificila, dupa doi ani la rand de pierderi.

O alta companie din subordinea Ministerulu Energiei, Compania Nationala a Uraniului, a pierdut anul trecut contractul cu singurul cumparator, Nuclearelectrica, si are nevoie de un proces de restructurare pentru a supravietui, potrivit specialistilor din energie.

Sursa foto: TTstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri