Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, declara ca "nimeni niciunde in lume" nu este pregatit pentru o situatie precum cea inregistrata la Colectiv, ambasadori din mai multe tari spunandu-i ca statele pe care le reprezinta nu ar fi facut fata mai bine decat Romania.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, daca acum Romania este pregatita sa actioneze mai bine in cazul unei tragedii precum cea de la Colectiv, Patriciu Achimas Cadariu a raspuns ca "nimeni niciunde in lume nu e pregatit pentru a interveni intr-o asemenea situatie", conform Mediafax.

“Cu permisiunea domnul doctor Arafat o sa-mi permit sa intru in zona dansului de responsabilitate, unde o sa fac un comentariu. Nimeni niciunde in lume - si am discutat cu multi colegi - nu este pregatit pentru o astfel de situatie. Ceea ce pot sa va spun este opinia ambasadorilor din Germania si Elvetia, cu care am discutat personal, la fel ca si cei din Franta si din Anglia. Am avut intalniri cu toti acestia si toti mi-au spus la unison ca niciuna dintre tarile lor - si vorbim despre patru tari foarte puternice - nu ar fi facut fata mai bine decat Romania in conditiile date. Va las pe dumneavoastra sa comentati mai departe aceste opinii”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Intrebat, de asemenea, despre problemele legate de transplatul de organe pe care il mai asteapta unii pacientii internati in strainatate, ministrul Sanatatii a declarat ca in acest caz este vorba despre "chestiuni administrative".

"Sunt chestiuni administrative acolo, cat si anumite institutii care cer anumite taxe. Istoria este un pic mai lunga, dar ca sa o scurtez: situatia este cunoscuta la minister, intalnirile au fost repetate, am discutat cu colegii de la Viena si cu cei din organizatiile europene de transplant. Suntem pe cale sa solutionam aceasta situatie. Este intr-adevar ingrijorator si foarte dificil pentru pacientii aflati in suferinta. Este vorba de transfer de organe, de legislatie, de astfel de lucruri care nu se poate face in afara legislatiei. Cunoastem problema si suntem pe cale s-o solutionam”, a conchis ministrul Sanatatii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri