Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii a dat avizul pentru copertina Arenei Nationale, au declarat, luni, surse oficiale.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro ca agrementul a fost dat luni, dar ca deocamdata documentele nu au ajuns la Primaria Capitalei.
De altfel, vicepremierul Vasile Dancu a declarat, duminica, la Pro Tv, ca problema Arenei Nationale se va rezolva, iar cel mai probabil luni Primaria Generala a Capitalei va primi agrementul de functionare a stadionului, conform News.ro

”Daca din 2011 pana in 2016, primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza, cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfasura merciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agrementul va fi oferit Primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe Stadionul National”, a declarat Dancu, la emisiunea ”Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTV.

Vicepremierul a mentionat ca existau toate conditiile ca meciul Romania-Spania sa se desfasoare pe Arena Nationala.
”Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU, sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, Salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum”, a mai spus Dancu.

Viceprim-ministrul a mai subliniat ca, impreuna cu experti din Primaria Generala si cu pompieri, a fost realizat un plan comun de masuri de protectie, insa primarul general interimar, Razvan Sava, nu a avut curaj sa puna in practica acest plan.

”Odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Am facut impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii, desi nu era in atributiile mele, un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie si pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu a vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul”, a mai spus Dancu.

Arena Nationala, inaugurata in septembrie 2011 si pe care s-a disputat, in mai 2012, finala Ligii Europa, a fost inchisa la inceputul lunii noiembrie 2015, dupa tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizatia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberata de ISU deoarece nu exista agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperis.

Adjunctul inspectorului general al IGSU, Benone-Gabriel Duduc, afirma, la jumatatea lunii februarie, dupa o inspectie la Arena Nationala, ca stadionul s-ar putea redeschide daca Primaria Capitalei si organizatorii de evenimente isi vor asuma masurile de securitate la incendiu.
Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, la 22 februarie, ca federatia isi asuma raspunderea pentru organizarea meciului cu Spania, din 27 martie, pe Arena Nationala. La 23 februarie, Burleanu a trimis o scrisoare catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti in care a cerut o hotarare pentru ca Primaria Capitalei sa-si asume raspunderea pentru redeschiderea Arenei Nationale si a amenintat cu instanta in cazul in care acest lucru nu se va intampla. Ca raspuns la aceaste solicitari, reprezentantii primariei au precizat ca nu vor redeschide Arena Nationala fara o baza legala.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri