Cel mai mare venit inregistrat de un salariat roman anul trecut a fost din colectarea deseurilor nepericuloase. Suma a fost de 300.000 de euro lunar, potrivit datelor transmise, la solicitarea News.ro, de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Topul este condus pentru prima data in ultimii ani de un roman care a avut castiguri provenite din colectarea deseurilor. In anul 2014, topul a fost condus de un lucrator in domeniul imobiliar care a avut un venit anual, declarat la Fisc, de aproximativ 1,8 milioane de euro, conform News.ro

Datele se refera la clasamentul celor mai mari venituri de natura salariala obtinute in Romania, in 2015, si declarate la Fisc. Insa cei mai bogati romani au venituri in principal din dividende, adica din profitul realizat de societatile la care detin actiuni.

2. Pe locul al doilea se afla un angajat din domeniul IT

Acesta a plecat acasa, anul trecut, in fiecare luna, cu echivalentul a aproape 165.500 de euro. Veniturile lui anuale au fost de 8,8 milioane de lei, adica circa 1,9 milioane de euro

3. Pe locul al treilea se afla un angajat din domeniul consultantei in afaceri

Acesta a castigat anul trecut, 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 133.000 de euro in fiecare luna.

4. Locul al patrulea este detinut de domeniul intermedierii in comertul cu diverse produse, un domeniu nou fata de anii trecuti


Venitul net anual raportat in acest caz a fost de 7,1 milioane de lei, adica circa 1,5 milioane de euro.

5. Pe pozitia a cincea revine domeniul financiar, cu un angajat din consultanta in afaceri

Acesta a castigat nu mai putin de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), adica 100.000 de euro lunar.

6. Pe locul sase se afla cultivarea strugurilor

Acest domeniu se prezinta in top cu un angajat care a avut, anul trecut, venituri tot de peste 5,3 milioane de lei (1,2 milioane euro).

7. Industria salubritatii mai are un reprezentant si pe locul sapte in top


Acesta a raportat un venit net de 5 milioane de lei, adica circa 1,1 milioane de euro), din colectarea deseurilor nepericuloase.

8. Fabricarea de instrumente si dispozitive pentru masura, verificare, control si navigatie ocupa locul opt in clasamentul veniturilor obtinute anul trecut

O persoana din acest domeniu incaseaza 4,9 milioane de lei, echivalentul a putin peste un million de euro

9. O singura data in clasament apare si domeniul lucrarilor de instalatii electrice, pe pozitia a noua

Acest domeniu apare cu un angajat care a castigat, anul trecut, 4,8 milioane de lei, adica tot peste un million de euro.

10.Topul este incheiat de un al treilea angajat care lucreaza in consultanta pentru afaceri si management

Acesta figureaza cu un castig net de 2,6 milioane de lei.

Valoarea totala a castigurilor obtinute de romanii din top 10 se ridica la 70,1 milioane de lei, echivalentul a 15,6 milioane de euro, cu mai bine de 3,3 milioane de euro peste veniturile raportate in 2014.

La nivel national, castigul salarial mediu net a crescut cu 11,7% in ultimul an, pana la 1.943 de lei (circa 430 euro) in luna ianuarie 2016, arata statisticile oficiale.

Romania are aproape 5,3 milioane de angajati, dar mai putin de 4% dintre ei au venituri lunare de peste 5.000 de lei.

Sursa foto: Gustavo Frazao / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri