O treime din adulti a „urat” matematica in scoala, dupa cum a indicat un studiu recent, perceptie dezvoltata de la varste foarte fragede din cauza modului in care i se face cunostinta copilului cu aceasta materie. Un psiholog este de parere ca ne putem „imprieteni” copiii cu matematica si chiar ii putem face sa iubeasca universul cifrelor, sau macar le putem arata ca nu trebuie sa se teama de ea.

O treime din adultii participanti la un sondaj a afirmat ca au dispretuit matematica de doua ori mai mult decat orice alta materie, pe vremea cand erau elevi. Pentru parintii care nu stiu cum sa faca fata comportamentului copiilor terorizati de matematica si cum sa-i motiveze mai bine, psihologul american Judy Willis a realizat un mic indrumar cu sfaturi menite sa-i faca pe copii sa scape de tema si sa sa descopere matematica in moduri cat mai atractive, conform Adevarul.

Conform celor precizate de psiholog pentru publicatia Psychology Today, cercetarile neurocognitive si studiile asupra creierului coreleaza nivelurile de stres crescute din cauza matematicii cu o eficienta scazuta a memoriei si cu o scadere progresiva a efortului motivat. Stresul provocat de atitudinea negativa a copiilor vis-à-vis de matematica poate fi insa inlocuit de placere, eficienta, motivatie si perseverenta in atingerea unei atitudini pozitive. Stresul si asteptarile mici cu privire la matematica pot veni inclusiv din mentalitatea parintilor, din abordarea negativa pe care o au fata de de aceasta disciplina, din esecul lor constant de a intelege conceptele sau din teama de a gresi.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri