Autoritatile din Italia au declarat "ca exista o legatura clara intre imbolnavirile cu E.Coli din Romania si cazul copilului din Florenta", in cadrul unei teleconferinte de joi cu autoritatile din Romania si specialisti din CE, a declarat, Amalia Serban, director adjunct in Ministerul Sanatatii, conform Mediafax.

Amalia Serban, director in Ministerul Sanatatii a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca "joi a avut loc o teleconferinta la care au participat reprezentantii nationali, Institutul National de Sanatate Publica (INSP), Ministerul Sanatatii, ANSVSA, Institutul Cantacuzino impreuna cu autoritatile din Italia, expertii straini de la Comisia Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in cadrul careia s-a discutat despre situatia imbolnavirilor cu E.coli din Romania si Italia".

Potrivit acesteia "copilul din Italia, provine dintr-o familie de cetateni romani stabiliti in Florenta. Acestia au cumparat anumite sortimente de branza de burduf, produsa in Romania pe 1 martie, au consumat pe 5 martie, iar de pe 6 au inceput sa prezinte simptome diareice. Copilul a fost operat pe 9 martie, iar dupa aceea starea acestuia de sanatate s-a agravat si s-a confirmat sindromul hemolitic - uremic".

Totodata, Serban sustine ca "din analizele efectuate de specialistii din Italia au putut evidentia ca probele au fost pozitive pentru E.Coli 026, de la membrii de familie inca probele sunt in lucru, iar de la probele de branza, au fost confirmate E.Coli 026. Autoritatile italiene au dispus retragerea produselor din Italia".

Potrivit directorului din minister, "concluzia autoritatilor din Italia a fost ca exista evidente clare ca exista o legatura cu imbolnavirile din Romania , cu produsele fabricate si importate din Romania, mai ales ca s-a depistat existenta E.Coli 026 si s-a identificat tulpinia de E.Coli 026 si in probele de branza. Acestea sunt informatiile care au fost discutate si am luat toate masurile la nivel national".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri