Mecanicul trenului care a lovit cisterna incarcata cu GPL in apropierea aeroportului Otopeni a fost ranit, iar locomotiva avariata, dar cei circa 100 de pasageri nu s-au aflat in pericol, fiind preluati o parte catre aeroport, iar altii catre Bucuresti, a anuntat CFR, potrivit News.ro.

Trenul IR 1772 circula pe ruta Galati-Bucuresti Nord si a lovit o autocisterna la trecerea la nivel cu calea ferata de pe sectia de circulatie Caciulati-Balotesti, trecerea fiind semnalizata cu indicator rutier Crucea Sfantului Andrei. In urma impactului mecanicul trenului a fost ranit, fiind necesara interventia reprezentantilor SMURD, iar locomotiva avariata.

"Cei aproximativ 100 de pasageri nu au fost in pericol, 8 dintre acestia fiind deja transportati cu un microbuz catre aeroport, iar restul preluati cu mijloace auto catre Bucuresti", se arata intr-un comunicat al CFR SA, compania care gestioneaza reteaua refoviara din Romania.

Trenul isi va relua circulatia cu o alta locomotiva, dupa eliberarea gabaritului si verificarea liniei de catre reprezentantii companiei. Pana la redeschiderea circulatiei pe segmentul feroviar Caciulati-Balotesti, trenurile care ajung in zona respectiva vor stationa temporar in garile adiacente.

Accidentul a fost anuntat miercuri dimineata, in jurul orei 8.20, la numarul 112. Mai multe echipaje ale pompierilor au plecat spre trecerea la nivel cu calea ferata de la Dimieni, o localitate aflata in nordul judetului Ilfov, la 12 kilometri de Bucuresti, la cateva sute de metri de capatul de pista al aeroportului Otopeni.

Din primele date ale politistilor se pare ca soferul cisternei de gaz petrolier lichefiat (GPL) nu s-ar fi asigurat. In zona trecerea la nivel cu calea ferata este marcata cu un simplu indicator rutier, fara bariere si fara semnale sonore sau luminoase. Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, cea mai apropiata cladire de locul accidentului este un service aflat la 700 de metri distanta.

Traficul pe Soseaua de Centura a Capitalei, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, a fost oprit la kilometrul 25, in dreptul localitatii Tunari, din cauza acestui accident.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri