Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca Muftiatul din Romania se ocupa de obtinerea autorizatiilor pentru construirea unei moschei in Bucuresti, scrie Mediafax.

"A fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului musulmanilor din Romania pentru construirea unei moschei in Bucuresti. Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare. Iar Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect", a declarat presedintele turc.

De asemenea, Erdogan a spus ca au fost stabilite cateva terenuri la Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani. "Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis", a declarat presedintele turc.

Intrebat daca intentioneaza sa continue proiectul, avand in vedere opozitia din Romania, Erdogan a spus: "Bineinteles, vocile contra se pot auzi in orice tara. In timpul vizitei pe care am facut-o la Bucuresti, am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte."

Totodata, presedintele turc a spus ca proiectul este definitivat si ca moscheea "va fi expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".

La randul sau, presedintele Iohannis a confirmat ca s-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. "Dupa cum stiti, chestiunea este de competenta Primariei si se lucreaza la aceste documentatii", a precizat Iohannis.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri