Patru romani au murit, iar alti trei au fost raniti, doi fiind in stare grava, in urma unui accident rutier produs in localitatea Plzen, din Cehia, in care au fost implicate doua autovehicule inmatriculate in Romania, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Accidentul rutier a avut loc in Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, in dreptul orasului Plzen, fiind implicate doua autovehicule inmatriculate in Romania: un camion si un autoturism, conform News.ro. Potrivit informatiilor primite pana acum de Ministerul de Externe, camionul a lovit in spate autoturismul in care se aflau sapte cetateni romani si care a fost proiectat in parapetul de protectie de pe marginea autostrazii.

Patru dintre cei sapte pasageri si-au pierdut viata, ceilalti trei fiind dusi la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre raniti sunt in stare grava. Politia ceha a inceput cercetarea penala impotriva soferului camionului.

”Misiunea diplomatica romana a efectuat demersurile legale pe langa autoritatile competente cehe, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sanatate a cetatenilor romani raniti si imprejurarile producerii accidentului”, se arata intru-un comunicat al MAE.

Consulul roman a mers la spital pentru a obtine informatii suplimentare legate de identitatea victimelor si starea de sanatate a ranitilor. ”Misiunea diplomatica romana monitorizeaza cu prioritate cazul, mentine permanent legatura cu autoritatile competente locale si cu reprezentantii spitalului in care se afla internati cetatenii romani”, mai arata MAE.

Sursa foto: Patryk Kosmider/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri