Politia Capitalei s-a autosesizat si face verificari dupa ce doua tinere musulmane in varsta de 18 ani ar fi fost atacate pe strada, in zona Mosilor din Capitala, unde mai multi tineri le-ar fi smuls valul islamic si le-ar fi batut, scrie News.ro.

Potrivit unor oficiali din Politia Capitalei, anchetatorii s-au autosesizat si au declansat verificari, dupa ce o asociatie a musulmanilor a anuntat ca doua tinere musulmane ar fi fost atacate pe strada.

Surse din ancheta spun ca politistii au luat legatura cu parintii tinerelor musulmane, insa acestia nu au dorit sa faca vreo plangere pana la acest moment, pe motiv ca tinerele sunt inainte de examenul de bacalaureat, dar si pentru ca nu ar vrea sa provoace tensiuni interetnice.

Asociatia Surori Musulmane din Romania arata, intr-un comunicat de presa, ca doua tinere de 18 ani care purtau valul islamic au fost atacate pe strada, in zona Mosilor, de catre un grup de trei baieti si doua fete, care le-au smuls valul islamic si le-au batut, ranindu-le la cap si la maini.

"Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori", sustine Asociatia Surori Musulmane din Romania, care arata ca in urma cu trei ani, de exemplu, astfel de cazuri erau "cu totul exceptionale", insa numai de la inceputul acestui an au fost semnalate trei cazuri diferite de fete agresate.

Asociatia Surori Musulmane mai spune ca parintii uneia dintre fetele agresate au fost sa depuna plangere la Politie, insa "li s-a dat de inteles ca demersurile lor ar fi cam inutile".

"Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, caci ISIS a facut mii si mii de victime in Irak si Siria inainte de a provoca atentate in Europa. Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate", mai arata Asociatia Surori Musulmane.

Sursa foto: Italianvideophotoagency/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri