In urma stirilor aparute in presa si pe retelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a decis sistarea lucrarilor de amenajare peisagistica din Parcul Lumea Copiilor si suspendarea de indata a conducerii Directiei Administrare Parcuri si Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect.

De asemenea, Primarul Daniel Baluta, PSD, a decis trimiterea Corpului de Control la Directia Administrare Parcuri si Zone de Agrement Sector 4 pentru verificari.

Dupa primirea raportului realizat de Corpul de Control, se vor dispune masurile necesare.

„Asa cum in fata tuturor neregulilor constatate pana in acest moment am actionat ferm, va asigur ca si de aceasta data, daca voi constata abateri, voi merge pana la capat, prin demiterea conducerii, anularea contractului si aducerea terenului la starea initiala”.

Primaria a aprobat, in prima faza, constructia unui monument pentru victimele colectiv, in valoare de peste 320.000 de lei, „servit” companiei cu un singur angajat Euroconstruct Group, companie controlata politic.

Monumentul Memorialul Colectiv ar fi urmat sa fie ridicat in Parcul Lumea Copiilor, in zona gratarelor, iar pe aleea din fata acestuia ar fi urmat sa fie plantati 64 de ciresti japonezi, in memoria fiecarui tanar care si-a pierdut viata in incendiul din clubul Colectiv.

De asemenea, pe pagina de Facebook "Coruptia ucide" a fost anuntat un protest pentru 9 aprilie, in Piata Universitatii. Protestul este intitulat "Suntem tot aici, muncim. Ne suparati, iesim".

"Se face Memorialul Colectiv'Va fi in Parcul 'Lumea Copiilor' si va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fara licitatie, prin incredintare directa, catre Euroconstruct. (...) Se fura bani chiar si atunci cand Coruptia Ucide si omoara 60+ oameni. Draga Sector 4, sa incerci sa furi bani profitand de moartea prietenilor nostri este mai mult decat putem tolera. Ne vedem sambata viitoare (pe 9 aprilie, n.r.) la un exercitiu democratic, ca sa aratam ca daca nu iesim in fiecare zi, saptamana, acest lucru nu inseamna ca tacem cand observam astfel de abuzuri", arata initiatorii.

WALL-STREET.ro a trimis multiple intrebari catre Primarie, primind, in schimb, raspunsul enuntat anterior in primele paragrafe. Primaria nu a explicat cum a fost posibila desemnarea unui constructor, fara concurs, sau cum a fost gandita suma necesara de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri