Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 anunta, vineri, ca a fost deschis un dosar penal in cazul celor doua fete musulmane, agresate de un grup de tineri in Capitala, fiind investigate fapte de loviri si alte violente.

Printr-un comunicat de presa, reprezentantii Parchetului Judecatoriei Sector 2 transmit ca s-au sesizat din oficiu, pentru fapte de loviri si alte violente, in cazul celor doua tinere musulmane, ce purtau val islamic si ar fi fost agresate, joi dupa amiaza, in Capitala, scrie Mediafax.

" Cauza s-a constituit ca urmare a sesizarii din oficiu de catre organele de politie din cadrul Sectiei 8 in legatura cu incidentul petrecut in ziua de 30 martie 2016, in jurul orelor 17.00-17.30, cand doua adolescente au fost acostate pe Calea Mosilor de un grup de cinci persoane necunoscute, care le-au smuls baticul de pe fata si le-au agresat fizic, tragandu-le de par si provocandu-le leziuni minore la nivelul mainilor si fetei, care nu au necesitat ingrijiri medicale ", se arata in comunicatul Parchetului.

Potrivit procurorilor de la Sectorul 2, tinerele nu au formulat plangeri penale. De altfel, cei cinci presupusi agresori nu au fost identificati pana acum.

Oficialii Asociatiei " Surori Musulamane", cei care au anuntat initial incidentul printr-un comunicat de presa, sustin ca sunt ingrijorati de situatie si vorbesc despre "o portretizare eronata in media a atacurilor teroriste, nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand".

"Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta.(...) Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate", sustin reprezentantii Asociatiei.

Sursa foto: Italianvideophotoagency, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri