Minerii si energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia vor incepe un mars de protest , pe data de 11 aprilie, in care vor parcurge, pe jos, traseul de la Targu Jiu la Bucuresti. Marsul de 320 de km este un protest fata de disponibilizarea a 800 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia.

Traseul minerilor va fi Târgu Jiu - Craiova -Slatina-Piteti- Bucureti și "este urmarea avalanelor de distrugere a ultimei redute energetice a României". "Închiderea Complexului Energetic Oltenia echivaleaz în alt sfer cu desfiinarea Academiei Române sau cu dispariia istoriei i a limbii noastre din colile româneti. Punerea în pericol a independenei energetice a României poate fi interpretat ca o subminare a economiei de stat cu consecine catastrofale, inimaginabile i iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia", se arat în comunicatul de anunț al marșului, emis de Federația Național Mine Energie (afiliat Cartel ALFA), conform Mediafax.

"Domnilor guvernani, dac vrei s disponibilizai sau s trimitei în omaj pe cineva, disponibilizai Guvernul sau trimitei în omaj Premierul, Parlamentul sau Preedintele României. Voi, guvernanii,avei obligaia fa de ceteni, aa cum spune art. 47, alin.l din Constituia României:”! Statul este obligat s ia msuri de dezvoltare economic și de protectie social de natur s asigure cetțenilor un nivel de trai decent.”, se mai spune în comunicat.

Administraia Complexului Energetic Oltenia (CEO) a propus, pe 24 martie, ca aproximativ 800 de salariai ai firmei prestatoare de servicii deinute de companie, Minprest Rovinari, s fie disponibilizai în acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sindicaliștii poart negocieri cu administrația Complexului Energetic Oltenia, dup ce managamentul a propus, din iulie, ca în total 2000 de persoane s fi disponibilizate, dintre acetia, 1.070 fiind pensionabili pân la data de 31 decembrie 2019.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri