Edenred, compania emitenta de tichete si carduri preplatite, va emite primele tichete sociale pentru gradinita, dupa ce a primit autorizatia de la Ministerul Finantelor Publice. Acestea functioneaza in baza legii "Fiecare Copil in Gradinita", care are ca scop reducerea si prevenirea abandonului scolar.

Tichetele sociale pentru gradinita sunt un stimulent educational in valoare de 50 de lei lunar si pot fi acordate de primarii catre familiile defavorizate care au copii prescolari (3-6 ani). Cererile pentru acordarea tichetelor sociale trebuie depuse de unul dintre parinti, la primaria din localitatea de domiciliu, pana la finalul lunii aprilie.

Tichetele sociale pentru gradinita se acorda familiilor care au venituri lunare per membru de familie sub 284 de lei, in baza Legii nr. 248/2015, cunoscuta drept Legea „Fiecare Copil in Gradinita”. Legea vizeaza reducerea abandonului scolar, a saraciei si inechitatii sociale, iar acordarea tichetelor sociale este conditionata de prezenta zilnica a copiilor la gradinita.

Tichetele sociale pentru gradinita pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de imbracaminte, incaltaminte si rechizite, care vor putea fi achizitionate doar din magazinele afiliate acestui sistem.

Peste 100.000 de copiii sunt eligibili

Prezenta la gradinita a copiilor prescolari este o conditie preliminara foarte importanta in reducerea si prevenirea abandonului scolar care survine dupa gradinita. In 2014, rata abandonului scolar in Romania ajunsese la 18.5% si se estimeaza ca in prezent doar unul din trei copii saraci beneficiaza de educatie timpurie. In UE, tarile membre s-au angajat sa reduca rata abandonului scolar la mai putin de 10% pana in 2020, aceasta fiind una din directiile strategice propuse de Uniunea Europeana.

Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichete sociale pentru gradinita incepand cu aceasta primavara.

Tichetele sociale Edenred sunt acceptate deja atat in supermarketuri de renume, precum Mega-Image, Shop&Go, Billa, precum si in magazine de proximitate. In continuare, compania emitenta va initia parteneriate cu magazine din toata tara, pentru a construi o retea de acceptare cat mai extinsa.

"Tichetele sociale pentru gradinita sunt o parghie extraordinara cu care autoritatile locale pot asigura o sansa la educatie si integrare sociala pentru copiii din familiile defavorizate. Din discutiile si parteneriatele deja concretizate cu primariile din intreaga tara, estimam ca peste 50.000 de beneficiari vor primi tichetele sociale pentru gradinita chiar inainte de Sarbatorile de Paste", a declarat Dana Sintejudean, director comercial la Edenred Romania.

Edenred este una dintre cele mai mari companii emitente de tichete de masa din Romania, cu activitate pe piata locala din anul 1998. Compania emite sapte tipuri de tichete, cele mai populare fiind tichete de masa pe suport de card si hartie, alaturi de tichete cadou si cardurile de cadouri. In portofoliul companiei se mai afla voucherele de vacanta, tichetele de cresa, tichete de ingrijire medicala si tichetele sociale. Compania are 141 de angajati.

In Romania, peste 35.000 de companii acorda tichete si carduri Edenred.

Compania concureaza pe piata tichetelor cu Sodexo si Up (fosta Cheque Dejeuner).

Sursa foto: DeeMPhotography, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri