Paul Gancea si Costin Mincu, patronii Clubului Colectiv, dar si Daniela Nita si Viorel Zaharia, patronii firmei de la care au provenit artificiile, au ajuns la Parchetul General unde li se vor aduce la cunostinta noi acuzatii, au declarat surse judiciare.

Patronii Clubului Colectiv si cei ai firmei de la care au provenit artificiile, au ajuns la sediul Parchetului General unde procurorii le aduc la cunostinta faptul ca s-au extins acuzatiile in cazul lor, conform Mediafax.

Potrivit surselor citate, in cazul lui Gancea Mincu si a Danielei Nita, procurorii vor extinde acuzatiile la noi presupuse fapte de vatamare corporala si la incalcarea legistiei privind legislatia muncii, in cazul lui Viorel Zaharia au extins acuzatiile la alte noi presupuse fapte de vatamare corporala.

Ce au la baza noile acuzatii

Potrivit surselor judiciare, noile acuzatii au la baza noi plangeri din partea victimelor precum si un raport al Inspectoratului Teritorial de Munca.

Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar si Daniela Nita, Cristian Nita si Viorel Zaharia, reprezentanti ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv sunt in prezent cercetati sub control judiciar, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind una definitiva.

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost arestati preventiv in 3 noiembrie, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie de la clubul Colectiv, in urma caruia 64 de persoane si-au pierdut viata si alte aproximativ o suta au fost ranite.

Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului

Cat despre reprezentantii firmei de la care proveneau artificiile, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) in incinta Clubului Colectiv, in ziua de 30 octombrie 2015, fara a respecta masurile de siguranta si prevederile legale in acest sens, spun procurorii, acesta fiind acuzat de ucidere din culpa.

Ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta clubului Colectiv, in calitate de reprezentanti ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Nita (administrator) si Cristian Mihai Nita (director) "au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a impiedica sau ingreuna cercetarile in cauza, precum si cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi trasi la raspundere penala", mai sustin anchetatorii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri