Peste sapte tone de carne expirata, 1.733 de oua, peste 900 de kilograme de produse lactate, 636 kg de peste, 80 de litri de lapte si peste 1.100 kg preparate din carne au fost confiscate, in martie, in urma controalelor desfasurate in Arges de inspectorii DSVSA.

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges au facut, in luna martie, 542 de controale in gospodariile populatiei din judet, precum si in scoli, primarii, magazine alimentare, hipermarketuri, restaurante, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme, cabinete medicale veterinare, constatand o serie de nereguli pentru care au aplicat 30 de sanctiuni contraventionale, din care sapte avertismente scrise si 23 de amenzi in valoare totala de 22.500 de lei, scrie Mediafax.

Directorul DSVSA Arges, Daniel Gelu Lupu, a declarat ca in urma controalelor au fost gasite probleme in mai multe zone ale judetului. "In cursul lunii martie DSVSA Arges a efectuat un numar de 542 de controale pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice. Au fost verificate unitati cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie, abatoare, fabrici de preparate carne, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme de vaci, porci si gaini, scoli, depozite alimentare, o unitate de imbuteliere apa, carmangerii, super/hipermarketuri, magazine alimentare, brutarii, patiserii, cofetarii, depozite cereale.

De asemenea, au fost efectuate controale in 286 de gospodarii, doua controale in stupine, noua in cabinete medicale veterinare si sapte in primarii", a declarat directorul DSVSA Arges. DSVSA Arges a confiscat si scos din consum 7.694 kg de carne expirata, 1.133 kg din carne, 636 kg peste, 80l de lapte, 908 kg produse lactate, 1.733 de oua si sute de kilograme de alte produse expirate. Valoarea totala a acestor produse a fost de 157.615 de lei.

Daniel Lupu a mai precizat ca pentru neconformitatile constatate in luna martie, consilierii DSVSA Arges au aplicat 30 de sanctiuni contraventionale, din care sapte avertismente scrise pentru conditii necorespunzatoare la depozitarea produselor de panificatie si patiserie, respectiv a materiilor prime de origine nonanimala; pentru documente sanitar veterinare incomplete la vanzarea de animale in targuri; pentru nerespectarea in totalitate a listei de distributie produse finite de panificatie si 23 de amenzi in valoare totala de 22.500 de lei.

10 din totalul amenzilor, in valoare de 11.600 de lei, au fost aplicate pentru manipularea necorespunzatoare a alimentare, alte trei amenzi in valoare de 1.800 de lei pentru vanzarea de animale in targuri fara a fi insotite de documente sanitar veterinare, o amenda in valoare de 600 lei pentru nerespectarea conditiilor de depozitare a produselor alimentare (depozitarea produselor alimentare de origine nonanimala direct pe paviment), o amenda in valoare de 600 lei pentru efectuarea transporturilor de produse alimentare de origine animala (produse lactate) cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, o amenda in valoare de 3.000 lei pentru detinerea de produse medicinale veterinare cu termen de valabilitate depasit in spatii neamenajate special in acest scop (comercializare de produse medicamentate cu termen de valabilitate depasit).

Sursa foto: NotarYES/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri