Proiectul de lege prevede ca retelele de wi-fi gratuit trebuie sa fie oferite de autoritatile publice , restaurante, terase si baruri pe care le detin in zonele turistice, iar operatorii de telefonie mobila minim 500 MB.

"Autoritatile administratiei publice locale, in domeniul public administrat de acestea si in zonele turistice din unitatea teritoriala aflata in administrare, au obligatia sa asigure internet gratuit, cu acces neintrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveste drept provider" prevede proiectul de lege, conform Mediafax.

De asemenea, initiativa legislativa obliga operatorii de telefonie mobila sa ofere tuturor clientilor cel putin 500 de MB de trafic lunar gratuit.

"Restaurantele, terasele, barurile, discotecile si oricare alte tipuri de unitati de alimentatie publica asigura accesul gratuit al persoanelor la internet, in interiorul si exteriorul perimetrului fiecarei cladiri detinute de acestea", mai prevede initiativa legislativa.

Proiectul prevede ca accesul la internet se face prin wi-fi, iar retelele de internet folosite de autoritatile publice trebuie sa fie diferite de cele puse la dispozitia contribuabililor. Totodata, conectarea se face pentru o ora, cu drept de reconectare, prin e-mail, insa aceasta prevedere nu se aplica in zonele turistice. Initiatorul prevede ca viteza minima de acces este de 50 de Mb/s.

"Institutiile militare si organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale sunt exceptate de la obligatia de a asigura retele de internet gratuit si permanent, daca acest lucru pune in pericol integritatea, scopul si activitatiel institutiei", se mai precizeaza in proiect.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri