Decizia Curtii Constitutionale care a interzis interceptarile SRI in dosarele penale a pus la grea incercare anchetele procurorilor. Sistemul a fost modificat, pentru ca fiecare institutie abilitata de lege sa asculte telefoane sa aiba acces separat. Informatia in sistem nu circula in clar, ci este criptata si stocata in formate diferite, conform Adevarul.

Centrul Tehnic de Securitate, divizia din SRI care are in atributie interceptarile, este adapostit de o cladire veche din Bucuresti. Aparent, nimic nu lasa de inteles ca prin aparatura din aceasta cladire banala trec convorbirile a zeci de mii de persoane. Dupa ce patrunzi in interior, ai o puternica senzatie de deja-vu, ca te-ai intors in timp. Evident, trebuie sa faci abstractie de portile de securitate si sereistii in uniforma care te verifica temeinic. Linoleumul, zugraveala cu calciu de pe pereti, asa cum se facea acum 30 de ani, fotografiile inramate ale picturilor lui Luchian sau Grigorescu puse pe pereti iti dau impresia ca te afli in sediul unei institutii oarecare.

Ceea ce tradeaza ce se intampla cu adevarat in spatele usilor inchise sunt doar cateva mici detalii: canelurile pentru mascarea manunchiurilor groase de cabluri, care se vad peste tot, au la imbinari sigilii ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat). De asemenea, pe usi sunt autocolante cu „Zona de securitate“. Banale sunt si camerele in care sunt amplasate serverele de interceptare. Aici este foarte frig, zumzetul ventilatoarelor de racire fiind omniprezent. Doar manunchiurile groase de cabluri atrag atentia in mod deosebit. Specialistii SRI au explicat ca totul trece prin aceste cabluri, tehnologia wireless fiind considerata nesigura.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Ana Popescu / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri