Pompierii au avut, la nivel national, 5.634 de interventii, dintre care 181 au fost misiuni de stingere a incendiilor, in ultima saptamana, a informat InspectoraTul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) sambata, printr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat, in ultima saptamana, pompierii au intervenit in 5.634 de situatii, "salvatorii fiind solicitati la 181 misiuni de stingere a incendiilor, 4.853 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 26 misiuni de descarcerare si 93 pentru deblocare/salvare".

De asemenea, in cele cinci zile, 4.611 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele de prim-ajutor medical, iar 51 au fost salvate din medii ostile vietii.

Potrivit IGSU in aceeasi perioada,"personalul specializat din componenta serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta a desfasurat 1.563 controale la nivel national, la operatori economici cu activitati in domeniile comert, alimentatie publica si de agrement (cluburi, baruri, discoteci, sali de cinema, sali de spectacol), precum si la unitati turistice".

In total au fost date 3.620 sanctiuni contraventionale (3.194 avertismente si 426 amenzi contraventionale), in cuantum de 408.701 RON, se mai spune in comunicat.

"Pe langa identificarea si inlaturarea disfunctionalitatilor specifice, specialistii nostri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel incat acestia sa cunoasca si sa respecte regulile de prevenire a incendiilor si au desfasurat exercitii de evacuare cu personalul aflat la locul de munca", mai informeaza IGSU.

Totodata, in aceeasi perioada, "la nivel national s-au realizat 1.416 actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. inspectorii de prevenire au fost angrenati in 21 comisii de receptie pentru verificarea respectarii cerintelor de securitate la incendiu pe timpul executiei lucrarilor de constructii si au continuat analizarea documentatiilor necesare acordarii avizelor si autorizatiilor de securitate la incendiu si protectie civila".

Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat si actiuni de recunoastere la categoriile de obiective cuprinse in planurile de verificare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri