Exercitii demonstrative, prezentarea tehnicii de lupta sau exercitii de manuire a armamentului pot fi urmarite, astazi, in Parcul Tineretului din Capitala, de Ziua Fortelor Terestre.

Sute de oameni participa, sambata, la evenimentele organizate special in Capitala, cu ocazia sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre. Intre orele 10.00 si 17.00, in Parcul Tineretului, militarii din fortele terestre prezinta tehnica de lupta, armamentul si echipamentul din dotare, exercitii demonstrative de interventie a echipei EOD, de supravietuire, procedee de escaladare si traversare cu ajutorul funicularului, potrivit Mediafax.

Totodata, cei prezenti au ocazia sa afle mai multe despre tehnici de autoaparare, precum si exercitii de manuire a armamentului. Organizatorii au anuntat deja ca au reusit sa aduca in fata publicului majoritatea tehnicii de lupta care este prezentata si la parada. Intre orele 18.00-20.30, va avea loc un spectacol sustinut de formatii artistice ale cercurilor militare si de catre elevi din colegiile nationale militare. Evenimentele se vor incheia cu retragerea cu torte, intre orele 20.30 si 22.00, pe traseul Parcul Tineretului – Piata Unirii – Splaiul Independentei – Piata Eroilor – Cotroceni.

In fiecare an, in data de 23 aprilie, se sarbatoreste Ziua Fortelor Terestre, al caror patron spiritual si ocrotitor este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta.

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre, in toate garnizoanele din tara si in teatrul de operatii din Afganistan, se organizeaza manifestari dedicate acestei sarbatori, care vor cuprinde: simpozioane, expozitii de carte, vizionari de filme documentare exercitii de manuire a armamentului, prezentari de tehnica militara, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare si spectacole artistice sustinute de catre formatiile cercurilor militare, transmite Ministerul Apararii Nationale, intr-un comunicat de presa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri