Dragos Pislaru, ministrul Muncii, a declarat ca nu intentioneaza sa amane implementarea legii care prevede indemnizatiile pentru cresterea copilului, conform News.ro

”Suntem in discutii cu Ministerul de Finante pentru a identifica resursele care sa ne permita implementarea legii la termenul stabilit. E vorba de 3.000 de parinti, nu de mame, cum s-a mai spus, si e vorba de un impact de aproximativ 226 milioane lei pentru acest an. La rectificarea bugetara, practic ne uitam cu totii ce bugete au fost executate in integralitatea lor asa cum au fost ele programate in momentul in care s-a elaborat bugetul, iar daca sunt locuri in care nu s-au cheltuit banii, vor fi facute realocari. Sunt foarte multe obiective prioritare care toate ard in aceasta tara (...), dar vor incerca sa acomodam in acest caz fiind o lege care tine si de dezvoltarea pe termen mediu si lung a Romaniei, sa gasim resursele cu aceasta ocazie”, a spus Pislaru, la Palatul Parlamentului.

”Am inceput sa lucram la norme (metodologice - n.r.) imediat dupa ce am stiut ca proiectul de lege va intra in vigoare. Colegii din minister deja lucreaza la aceste norme metodologice”, a mai spus ministrul Muncii.

In 20 aprilie, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca Executivul cauta solutii pentru plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului de la 1 iulie, insa cadrul fiscal bugetar este "ingust", iar banii depind si de restul "solicitarilor" venite din Parlament, care afecteaza bugetul.

"Exista un cadru fiscal bugetar ingust, in care incercam sa gasim o solutie pentru aceasta chestiune, dar suntem convinsi ca daca mai vin multe alte revendicari si pretentii pentru alte chestiuni - legitime, poate, fiecare in parte, nu asta este discutia - dificultatea de a raspunde tuturor acestor solicitari este extrem de mare", a spus Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca noul ministru al Muncii cauta solutii si urmareste aceasta problema, fiind in continuare un obiectiv asumat al Guvernului sa gaseasca finantare "in cel mai scurt timp cu putinta".

"Aceasta finantare depinde si de alte solicitari pe care le primim, vad ca in permanenta, din partea Parlamentului", a subliniat Suciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri