Simona Halep, locul 7 WTA si cap de serie numarul 6, a declarat, sambata seara, ca la Madrid Open se simte ca acasa, fiind fericita ca a castigat acest turneu, dar mai important este ca a jucat la cel mai inalt nivel, informeaza L'Equipe, potrivit News.ro.

"A fost o saptamana speciala, un turneu special! Am oameni minunati alaturi de mine", a scris jucatoarea de tenis pe pagina de Facebook.

"Sunt foarte fericita pentru acest titlu. Asa cum am spus mereu, este ceva special sa castigi aici. Dar cel mai importat este ca am jucat bine. Am jucat la cel mai bun nivel al meu. A fost incredibil. Vreau sa raman cu acest sentiment mult timp. Este un turneu special aici, cu domnul Tiriac. Ma simt ca acasa", a declarat Halep.

Simona Halep, locul 7 WTA si cap de serie numarul 6, a castigat, sambata, Madrid Open, al 12-lea trofeu din cariera si al doilea de categorie Premier Mandatory, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-2, 6-4, pe sportiva slovaca Dominika Cibulkova, locul 38 WTA, in finala competitiei organizate de Ion Tiriac.

La Madrid Open, romanca va primi 912.900 euro si 1.000 de puncte WTA, iar de luni va urca pe locul 5 WTA. Halep obtinuse ultimul trofeu, tot de categorie Premier Mandatory, in martie 2015, la Indian Wells. Anul trecut, ea a pierdut in primul tur in capitala Spaniei, dupa ce la editia precedenta fusese finalista.

Tenisul etalat de Halep a amintit de vremurile cele mai bune din cariera jucatoarei din Constanta, iar conditia ei fizica a fost exemplara. Halep a fost ca o fiara in finala de la Madrid. Cu un serviciu aflat poate la cel mai inalt nivel al ei, cu multa inspiratie si cu multa determinare, Halep a "subordonat-o" pe rivala ei. "Nicio minge pe centru" si "adversara cat mai departe de teren" au fost devizele romancei, astfel ca, obligata sa alerge tot timpul dintr-o parte in alta, Cibulkova a fost nevoita sa loveasca din afara zonei de confort.

Halep a inceput cu break, a condus apoi 3-1, a facut din nou break si a inchis setul I cu 6-2, dupa 30 de minute. Cu inca un ghem castigat pe serviciul adversarei la debutul setului al doilea si cu avantajul gestionat cu atentie, Halep a incheiat meciul repede, dupa un 6-4 si dupa o ora si 20 de minute de joc.

Inainte de acest meci, Halep, 24 de ani, si Cibulkova, 27 de ani, s-au intalnit de patru ori, sportiva din Slovacia conducand cu scorul de 3-1. Insa sportiva din Romania castigase singura lor intalnire pe zgura, aceeasi suprafata ca la Madrid. Acest succes l-a iregistrat in sferturile de finala ale turneului de la Bruxelles, cand Halep a castigat cu 0-6, 6-4, 6-3. Cibulkova s-a impus in cate doua seturi, in turul I la 's-Hertogenbosch, in 2011 cu 6-3, 6-0, in turul al doilea la Indian Wells, in 2013, scor 7-5, 7-6 (3) si in sefrturile Australian Open, din 2014, tot 6-3, 6-0.

Halep a mai castigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Ea a mai jucat opt finale, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Urmatoarea competitie la care va participa Simona Halep va fi turneul de la Roma, incepand de luni.

Sursa foto: lev radin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri