Irina Radu, numita de catre PSD in Consiliul de Administratie al TVR, a primit aviz favorabil de la Comisiile de Cultura reunite ale Parlamentului pentru a ocupa functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu 25 de voturi ”pentru” si niciunul ”impotriva”, ea fiind audiata in pofida faptul ca propunerea CA-ului a fost Monica Ghiurco.

Audiata de comisiile de cultura reunite ale Parlamentului pentru functia de presedinte-director general al TVR, Irina Radu, numita de PSD in Consiliul de Administratie, a vorbit despre deficientele care exista in functionarea televiziunii publice, inclusiv nevoia de a corecta taxa TV.
Ea a sustinut ca se afla in fata membrilor comisiei ca profesionist si ca face abstractie de toate manevrele politice, conform News.ro.

"Datul afara nu este o miza si nu este o solutie", a declarat Irina Radu, cea care a asigurat, de altfel, interimatul la conducerea TVR.
Irina Radu a candidat in Consiliul de Administratie pentru functia de PDG al TVR, dar a reusit sa obtina doar sase voturi, propunerea CA pentru Comisii fiind Monica Ghiurco, propusa de angajatii televiziunii in consiliu. Parlamentarii membri ai Comisiilor de cultura reunite au decis, insa, sa o audieze si pe Irina Radu, justificand deciza prin articolul 19 alineatul 7 din legea de functionare a televiziunii publice, care stipuleaza ca vor audia "cu precadere" candidatul propus de CA, ceea ce le lasa posibilitatea de a audia si alt candidat. Aceasta propunere a trecut cu votul tuturor formatiunilor, mai putin PNL, ai carui reprezentanti au parasit sala.

Pe data de 10.05 plenul reunit al Parlamentului va vota candidatura Irinei Radu

Candidatul propus de Consiliul de Administratie al TVR, Monica Ghiurco, a primit aviz negativ de la comisiile de cultura reunite ale Parlamentului, cu 23 de voturi ”impotriva” si un singur vot ”pentru”.

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane (TVR) a decis la sfarsitul lunii aprilie sa o propuna, pentru a doua oara, pe Monica Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu sapte voturi favorabile.

In 11 aprilie, plenul reunit a respins prima candidatura a Monicai Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obtinut in plenul celor doua Camere numarul necesar de voturi pentru numirea in functie, anume 272. Monica Ghiurco primise, in prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultura reunite ale Parlamentului.

Monica Ghiurco a fost a doua propunere de PDG respinsa de plen

Monica Ghiurco, reprezentant al angajatilor in CA, a fost a doua propunere de PDG respinsa de plen, dupa ce candidatura lui George Orbean, numit de guvern in CA, nu a reusit sa treaca de Parlament.

Pe 30 martie, dupa prima nominalizare a Monicai Ghiurco de catre CA, Georgica Severin a criticat aceasta candidatura, vorbind despre o incompatibilitate morala: ”S-a ajuns si la aberatii. Nu am nimic cu Monica Ghiurco, dar ea e reprezentanta salariatilor, este in conflict de interese: este aleasa de salariati sa le reprezinte interesele si are dorinta de a fi si seful institutiei, adica sa reprezinte interesele institutiei.

Exista o incompatibilitate morala, nu legala. Tu ai venit acolo fiind ales, nu numit. Spre deosebire de ceilalti care au fost numiti politic in CA si teoretic isi pierd legatura cu cine i-a numit, reprezentantii angajatilor raman angajati ai celor care i-au ales pentru a fi in CA”, a afirmat Severin.

Potrivit articolului 17 alineat 7 din Legea 41/1994 privind functionarea TVR, Presedintele CA se numeste de catre Parlament, dintre membrii titulari ai consiliului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate. ”In vederea propunerii, comisiile permanente de specialitate vor examina cu prioritate, in termen de 7 zile, candidatul recomandat de catre membrii titulari ai CA”, prevede legea.
Noul Consiliu de Administratie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Topescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri