Carnea cu salmonella era depozitata de catre o firma. Totusi, din lotul respectiv, care continea piept de pui si frigarui, nu a fost comercializata nicio cantitate. In carne a fost depistata prezenta Salmonella Typhimurium, precizeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), printr-un comunicat transmis miercuri, conform NEws.ro

”In cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigarui de pui crud congelat) si le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Bihor”, se arata in comunicatul autoritatii.

Materia prima - piept de pui congelat - folosita pentru obtinerea acestui preparat era de 1.500 de kilograme, din care 1.100 kilograme au fost utilizate pentru obtinerea frigaruilor, restul de 400 de kg fiind depozitat in cadrul unitatii.

Citeste si:

”Determinarile de laborator au pus in evidenta prezenta Salmonella spp. in probele analizate si, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara pentru tipizare”, spun reprezentantii ANSVSA.

Laboratorul National de Referinta a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen.
In urma emiterii buletinelor de analiza, produsul finit si materia prima au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.C

Sursa foto: PMKPIXS / Shutterstock