Companiile vor acorda in acest an copiilor angajatilor cadouri de 1 Iunie sub forma de tichete si carduri pre-platite in crestere cu 15% fata de anul trecut, dupa ce acestea au fost scutite de impozite prin Codul Fiscal in limita a 150 de lei, estimeaza reprezentantii Edenred, cel mai mare emitent de profil. Numarul firmelor care vor acorda in acest an copiilor angajatilor tichete si carduri cadou de 1 Iunie va creste cu 15%

Noul Cod Fiscal precvede ca tichetele si cardurile cadou oferite angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an (Craciun, Paste, 1 iunie), precum si angajatelor, de 8 martie, sunt scutite integral de impozite si taxe, atat pentru companii, cat si pentru salariati, potrivit News.ro.

Pana anul trecut, tichetele cadou erau impozitate cu 16% pe venit, iar cardurile cadou erau neimpozabile. Totodata, limita deductibilitatii a crescut de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

“Salariatii din zilele noastre au asteptari din ce in ce mai mari sa fie recompensati pe masura rezultatelor si meritele lor sa fie recunoscute de angajatori. Tichetele cadou oferite de 1 Iunie in beneficiul copiilor minori ai angajatilor sunt mai mult decat un stimulent financiar, deoarece nimic nu-i face mai fericiti pe parinti decat zambetul copiilor lor”, a declarat intr-un comunicat Vianney du Parc, director general al Edenred Romania.

El a aratat ca multi manageri si patroni de firme au fost determinati in acest an sa ia in calcul acordarea de tichete sau carduri cadou de 8 martie si Paste, dupa ce a fost eliminat impozitul pe venit pentru salariatii care primesc tichete cadou.

“De Ziua Copiilor estimam o crestere cu 15% a numarului companiilor care vor alege sa ofere angajatilor tichete si carduri cadou”, a spus seful Edenred.

Tichetele emise de Edenred sunt acceptate de peste 66.000 de comercianti parteneri la nivel national, iar cardurile preplatite in peste 6.500 de magazine de toate tipurile.

Emitentul furnizeaza diverse tipuri de tichete si carduri unui numar de peste 35.000 de companii pentru salariati. Pe piata tichetelor de masa si a celor de tip cadou mai activeaza Sodexo si Up Romania.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri