Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv in dosarul Centrului Militar Zonal, a fost ridicat de politisti de la locuinta sa din municipiul Constanta si dus in arestul Politiei Judetene.

Mai multi politisti au venit, vineri seara, la locuinta lui Nicusor Constantinescu din centrul orasului. El a iesit sprijinindu-se in carje si a declarat ca ceea ce i se intampla este o mare nedreptate. ”Poate se doreste sa si mor intre timp, pentru ca am fost acuzat ca am asteptat data de 24 mai, cand Curtea Constitutionala va judeca exceptia abuzului in serviciu”, a spus Nicusor Constantinescu. Ulterior, cu ajutorul politistilor, el a fost urcat intr-un autoturism si dus in arestul Politiei Judetene Constanta, scrie News.ro.

Curtea de Apel Constanta a admis, vineri seara, solicitarea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia instantei este definitiva. Dupa sedinta de judecata, care a durat patru ore, Curtea de Apel Constanta ramasese in pronuntare in acest caz. Nicusor Constantinescu a fost adus la instanta cu o ambulanta de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, unde era internat de doua zile, in urma unei interventii chirurgicale.

Pe durata sedintei de judecata, Constantinescu a stat intr-un scaun cu rotile si a fost asistat de un echipaj medical, care i-a luat tensiunea de mai multe ori. Nicusor Constantinescu a precizat ca nu a avut intentia sa se sustraga de la judecata, considerand ca ar fi absurd sa fie arestat preventiv. De asemenea, el a mentionat ca starea de sanatate nu i-a permis sa vina in fata instantei sa dea declaratii, spunand insa ca doreste sa lamureasca toate acuzatiile care ii sunt aduse in acest dosar si ca nu a facut nimic cu rea intentie, doar a dus la indeplinire hotarari ale CJ.

La randul sau, procurorul DNA a declarat ca, dupa data de 8 aprilie, Nicusor Constantinescu nu a mai venit la instanta si ca din acest motiv cere inlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventiva. La finalul sedintei de judecata, Nicusor Constantinescu a fost dus din nou la SJU Constanta cu ambulanta care il adusese. El a spus ca, desi fusese externat vineri, doreste sa revina la spital pentru a-si face un nou set de analize, deoarece are tensiunea arteriala marita.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost luat pe targa, vineri dupa-amiaza, cu o ambulanta de la Spitalul Judetean, unde era internat de miercuri seara, pentru a fi dus la Curtea de Apel din municipiu, pentru judecarea solicitarii DNA de arestare preventiva in dosarul Centrului Militar Zonal. Jandarmii au mers la Spitalul Judetean Cosntanta, pentru a pune in executare un mandat de aducere a lui Nicusor Constantinescu la Curtea de Apel, in conditiile in care a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand ca este nedeplasabil din cauza unei operatii.

Procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru presedintele CJ Constanta in dosarul Centrului Militar Zonal. Procurorii spuneau ca, desi a sustinut ca nu se poate deplasa, Nicusor Constantinescu a plecat de mai multe ori de la sanatoriul in care era internat, pentru a-si rezolva diverse "probleme personale", inclusiv pentru organizarea petrecerii pentru 25 de ani de la absolvirea facultatii.

Pentru ca Nicusor Constantinescu nu s-a prezentat nici la termenele precedente ale procesului, instanta a decis ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa fie adus cu mandat la termenul de joi. Jandarmii au mers joi la locuinta lui Nicusor Constantinescu, insa nu l-au gasit. Avocatul acestuia, Marius Mocanu, a declarat pentru News.ro ca Nicusor Constantinescu s-a internat miercuri seara la Spitalul Judetean Constanta.

In toamna anului trecut, Nicusor Constantinescu a fost condamnat in dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu. El a fost judecat pentru ca in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013. In acest dosar, Nicusor Constantinescu are interdictie de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri