Lumea se afla in pragul unei a patra revolutii industriale, progresele rapide inregistrate intr-o serie de tehnologii, cum sunt inteligenta artificiala, imprimantele 3 D, robotica, genetica si imagistica medicala modificand, uneori radical, aproape fiecare profesie si industrie, potrivit Bloomberg.

Ceea ce deosebeste aceasta revolutie industriala de cele precedente sunt viteza si amploarea. In contrast cu revolutiile industriale anterioare, acestea nu are loc doar in sectorul productiei sau al operatiunilor automatizate ci transforma serviciile si profesiile, potrivit News.ro.

Sarcini despre care se credea ca pot fi executate doar de mintea umana, de la conducerea camioanelor pe autostrazi la conceperea documentelor juridice su analizarea cercetarilor medicale, pot fi efectuate in prezent de aplicatii informatice, datorita inteligentei artificiale si a sistemelor de analiza a datelor. Acest fapt poate duce la salturi uriase in productivitate si la imbunatatirea standardelor si a sperantei de viata a miliarde de oameni.

Schimbarile au insa si efecte perturbatoare, avand capacitatea sa distruga actuala organizare corporatista si sa inlocuiasca zeci de milioane de muncitori. Intre profesiile aflate in pericol sunt cele de contabil, avocat si medic, care pana in prezent nu aveau de ce sa se teama de automatizare. Mai mult decat atat, viteza cu care au loc schimbarile face ca oamenii sa aiba mai putin timp sa se adapteze la aceasta lume noua si sa invete competente noi.

Sursa foto: Willyam Bradberry/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri