Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, duminica, la Pro TV, ca legea privind indemnizatia de crestere a copilului va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum era prevazut initial, iar la inceputul saptamanii vor intra in dezbatere publica normele de aplicare, ministrul recomandand ca acestea sa fie verificate de catre parinti.

Intrebat cand vor fi operate modificarile aprobate de catre Parlament, Pislaru a afirmat ca de la 1 iulie, "exact atunci cand prevede legea". "Lucrurile sunt destul de clare, am preluat doua mandate de la presedintele tarii: unul era sa venim cu un proiect de ordonanta pentru a lamuri niste lucruri si a face corectiile necesare pe salarizare si al doilea, mi s-a atras atentia foarte clar, este legat de indemnizatiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru il facem", a spus ministrul, in emisiunea "Dupa 20 de ani", potrivit News.ro.

Ulterior, ministrul Muncii a precizat ca intrarea in vigoare a legii "ramane o posibilitate foarte mare" pana cand va exista si actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cat este nevoie pentru aplicarea prevederilor, insa acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

Dragos Pislaru a anuntat ca, asa cum a promis Executivul, la inceputul saptamanii viitoare vor intra in dezbatere publica normele de aplicare a legii, sfatuindu-i pe parinti sa le citeasca si sa sesizeze ministerul daca exista anumite spete particulare care nu sunt prevazute in lege. La finalul lunii aprilie, Dragos Pislaru a declarat ca se discuta cu Ministerul de Finante pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de miliaone de lei pentru acest an.

Sursa foto: DeeMPhotography, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri