Candidatul PNL la Primaria Generala, Catalin Predoiu, i-a adresat o invitatie contracandidei sale de la PSD, Gabriela Firea, la trei dezbateri televizate, in finalul campaniei, el adresandu-i si intrebarea daca sotul ei, primarul Florentin Pandele, opereaza in Capitala, prin interpusi, 2000 de taxiuri inregistrate in Ilfov.

Candidatul PNL la PrImaria Generala a Capitalei a lansat o invitatie, joi, catre Gabriela Firea, intr-o conferinta de presa organizata la sediul central al PNL. ”O invit public pe Gabriela Firea la trei dezbateri televizate, in direct, in care in format de unu la unu sa discutam despre anticoruptie in Bucuresti, in politica, despre dezvoltarea economica a orasului si despre solutiile pe care le propunem bucurestenilor”, a spus Predoiu.

El a aratat ca doreste sa fie o dezbatere civilizata, care sa spuna lucrurilor pe nume si in care sa discute nu numai despre programe, ci si despre capacitatea de a aplica aceste solutii. Catalin Predoiu a precizat ca staff-urile de campanie se pot intalni pentru a stabili cele trei dezbateri.

”Daca vrea una, doua, trei, cate vrea. Intr-un parc, intr-o statie de taxi, intr-o fabrica dezafectata, oriunde vrea doamna Firea, unde e un pericol pentru Bucuresti, ne putem intalni sa discutam”, a mai spus el.

In plus, Predoiu a afirmat ca doreste sa atinga in aceste dezbateri si subiectul ”grupurilor de interese care se afla in spatele Gabrielei Firea si care, indiferent de bunele ei intentii, nu o vor lasa sa conduca altfel capitala decat a condus-o Sorin Oprescu, avandu-i in spate pe Ponta, PSD si aceleasi grupuri de interese care au transformat administratia bucuresteana intr-o mlastina a coruptiei”.

”Ca sa nu fiu acuzat ca vorbesc doar teorie, as vrea sa ii adresez public doamnei Firea o intrebare. Daca este adevarat ca sotul domniei sale, domnul Pandele, opereaza in Bucuresti, prin interpusi, aproximativ 2000 de taxiuri inregistrate in Ilfov. Astept raspuns, ori dansa ori grupul de interese din spatele dansei”, a afirmat acesta.

Predoiu a tinut sa mentioneze ca nu a adus nicio acuzatie, ci doar a pus o intrebare publica. ”Nu am visat-o eu azi-noapte, nu e atac la persoana sau proces de intentie. Toti am spus ca aducem in atentia publica problemele pe care cei cu care ne intalnim le ridica”, a tinut sa explice el.

Predoiu a precizat ca cel care il conduce cu masina i-a spus ca a avut o astfel de discutie cu un taximetrist, plecand de la discursul sau privind problemele taximetristilor in Bucuresti.

”Am spus ca nu este respectata legea, ca un protocol care limiteaza numarul taxiurilor din Ilfov este incalcat, ca aparatul din primarie nu functioneaza, ca licentele si autorizatiile se acorda greu, sunt suspiciuni de coruptie, blocaje pe circuitul documentelor”, a mai afirmat el.

Predoiu, despre oferta catre Nicusor Dan: Am primit un raspuns dezamagitor pentru moment, ma concentrez pe lupta cu PSD

Catalin Predoiu a declarat joi despre oferta pe care i-a lansat-o lui Nicusor Dan - de realizare a unui sondaj iar favoritul alegatorilor sa-si mentina candidatura, in timp ce celalalt sa se retraga - ca a primit un raspuns dezamagitor, pentru moment, iar in aceste conditii se vede nevoit sa se concentreze pe lupta cu PSD din spatele Gabrielei Firea, aratand ca problema nu mai e la el, iar mingea nu mai e in terenul lui.

”Noi am gandit foarte rapid, am actionat decisiv si, din pacate, am primit un raspuns dezamagitor pentru moment. In aceste conditii, ma vad nevoit sa ma concentrez pe lupta mea cu PSD din spatele Gabrielei Firea, grupurile de interese din spatele ei, cu pericolul de a se reinnoi lantul coruptiei de la domnul Oprescu - PSD, la Gabriela Firea - PSD. In acelasi timp, totdeauna am fost de principiul «un om un cuvant». Eu ce am spus, am spus, nu am restras, ieri, la GDS, in ciuda pozitiilor pe care le-am receptat de la contracandidatul vizat, dar nu asta e acum atentia la mine. Problema nu mai e la mine, mingea nu mai e in terenul meu, eu acum ma ocup exclusiv de mafia care se va construi in spatele doamnei Firea”, a afirmat Predoiu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca fiecare zi care trece submineaza posibilitatea tehnica de a pune in practica propunerea sa.

”Am vorbit clar, am vorbit romaneste, sper ca s-a si priceput romaneste. Ma refer la destinatarul ofertei mele. Acum avem alta treaba, nu mai pierdem timp”, a mai spus Predoiu.

Principalii candidati de dreapta pentru primaria Capitalei, Catalin Predoiu si Nicusor Dan, nu au ajuns la un acord, miercuri, la o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social, pe propunerea PNL de a se realiza un sondaj, iar cel mai bine plasat dintre ei sa ramana in cursa electorala, scriitorul Gabriel Liiceanu declarand ca ”ambitiile si vanitatile le vom trai pe pielea noastra”, iar Vlad Alexandrescu cerandu-i lui Predoiu sa se retraga in favoarea lui Nicusor Dan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri