Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat in sedinta de joi studiul de oportunitate privind transformarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti in societate comerciala, actiune care va fi facuta in 12 etape, pana la 1 ianuarie 2017. Regia urmeaza sa aiba ca actionar unic CGMB, in conditiile in care discutiile initiale faceau referire la doi actionari, transmite agentia News.ro.

Proiectul de hotarare, introdus pe lista suplimentara, a fost adoptat cu un amendament, respectiv ca societatea comerciala sa aiba ca actionar unic CGMB, nu doi actionari, asa cum prevedea proiectul initial.

Consilierul PSD Minica Boaja a aratat ca transformarea RATB in societate comerciala este o necesitate si este obligatorie.

"Cred ca cei care vin dupa noi ar trebui sa preia din acest studiu de oportunitate. Apreciez acest studiu, a primit aviz favorabil in comisie. Am un singur amendament, ca actionar unic sa fie CGMB.”, a spus consilierul.

Consilierul PNL Mircea Raicu a apreciat ca acest studiu e primul pas necesar si obligatoriu pentru transformarea in societate comerciala a regiei de transport.

"In acest studiu, cel mai important mi se pare ca este stabilit graficul care arata pasii necesari pentru transformarea in societate comerciala. Sunt 12 pasi pe care viitorul CGMB va trebui sa ii parcurga alert pentru ca pana la 1 ianuarie 2017 trebuie ca regia sa fie societate comerciala. Atunci, trebuie facuti acesti pasi. Apreciez ca acest studiu indeplineste conditii de exigenta cerute”, a spus Raicu.

Sursa foto: RATB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri