Consiliul National al Audiovizualului a luat in vizor emisiunea "Morning ZU", mai exact editia din 26 mai, realizata de Daniel Buzdugan si Mihai Morar, dupa ce au fost trimise peste 30 de reclamatii. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in legatura cu afirmatiile facute de cei doi prezentatori la adresa congolezilor, conform News.ro

”Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimute, au fost sustinuti de 8.000 de maimute”, ”Galeria lui Congo se cheama Coada de Maimuta” si ”Stii care e diferenta intre antrenorul Romaniei si antrenorul nationalei statului Congo? Tata Puiu crede in Dumnezeu, antrenorul lui Congo crede in cimpanzeu. Deci au jucat cu gorilienii, practic”, au fost cateva dintre afirmatiile realizatorilor Buzdugan si Morar.

Cei doi realizatori au difuzat ”imnul” Republicii Democrate Congo, ”In the Jungle”. ”Hai, toate maimutele laba la blana! Cum la noi mana la piept, la ei...”, au spus realizatorii.

Cei doi prezentatori au facut aceste afirmatii dupa meciul de fotbal dintre Romania si Congo, disputat pe 25 mai, care s-a incheiat la egalitate, cu scorul de 1 - 1.

Daniel Buzdugan si Mihai Morar, chemati la CNCD

Daniel Buzdugan si Mihai Morar au fost chemati, luni, la CNCD, pentru a da explicatii in privinta afirmatiilor facute in timpul matinalului.
Reclamatiile trimise la CNA in legatura cu matinalul din 26 mai vor fi discutate de membrii Consiliului intr-una din urmatoarele sedinte.
Afirmatiile celor doi realizatori au fost criticate, luni, pe Facebook, de cantaretul Kamara Ghedi, care s-a declarat ”uluit” de comentariile celor doi prezentatori Radio ZU, pe care nu le considera amuzante.

”Sunt uluit si ma simt jignit, dupa ce am auzit comentarile celor doi prezentatori de la Radio Zu. S-a mers prea departe si pot fi repercusiunil atat la nivel national cat si international. Nu vad nicio o urma de gluma in vorbele lor. Sunt roman, de o alta culoare decat cea care le place celor doi prezentatori de la Radio Zu, care nu fac cinste breslei lor. Ce invata un copil in 2016, ascultand acesti doi prezentatori? Ca un om negru e o maimuta?”, a scris cantaretul.

Kamara: Cei doi realizatori sunt lipsiti de bun simt si ratiune

Kamara i-a numit pe cei doi realizatori ”lipsiti de bun simt si ratiune” si le-a reprosat ca afirmatiile lor pot avea consecinte la meciul cu Franta de la Campionatul European de Fotbal 2016.

”Oare se gandesc ca aceste comentarii deplasate se pot revarsa si asupra nationalei noastre la apropiatul Campionat European? Chiar in meciul cu Franta. Pentru ca cei doi au atacat indirect si nationala Frantei. Lipsa de bun simt si de ratiune sunt «calitatile» celor doi prezentatori de la Radio Zu, care par sa nu mai inteleaga pe ce lume traim”, a adauda

Cantaretul a mai dezvaluit ca ”de ieri pana acum” a plans de trei ori si ca toti cei aflati alaturi de el la Moscova, la Campionatul Mondial "Art Football", indiferent de ”natie sau culoare”, sunt socati de comentariile realizatorilor.

”Morar si Buzdugan au depasit o linie sensibila si nu mai au cum sa dea inapoi. Aceasta iesire ar trebui sa insemne si iesirea lor din lumea Radioului si a Televiziunii, definitiv. Daca acestia mai raman in audiovizual, ii rog frumos sa nu imi mai difuzeze nicio piesa in viata lor, pentru ca m-as simti tare prost sa stiu ca ei imi asculta sau difuzeaza muzica din obligatie, din moment ce pentru ei sunt doar o «maimuta»”, a mai scris Kamara.

”Nu au scuze pentru asa ceva. Atat UE cat si FIFA se lupta din rasputeri impotriva Rasismului si uite in ce situatie ne pun ce doi in fata lumii. Ei nu isi dau seama ca spusele lor pot influenta negativ lumea care ii asculta si pot trezi un tavalug fara precedent asupra noastra?”, a adaugat cantaretul.

El a mai scris ca spera ca, dincolo de CNA, trustul Intact sase sesizeze in privinta afirmatiilro facute de cei doi realizatori.

”Dincolo de CNA, sper ca Trustul Intact cu care am lucrat cu mare placere in nenumarate randuri, sa se sesizeze, pentru ca stiu ca asta nu e parerea lor, altfel nu ma contactau pentru a lucra la toate proiectele la care am lucrat de-a lungul anilor”, a scris Kamara.

Kamara Ghedi, originar din Guineea franceza, a debutat in trupa de muzica pop Alb Negru, alaturi de Stefanescu Andrei, in anul 2004.
In 2007, alaturi de Todomondo, trupa a castigat Selectia Nationala Eurovision si a reprezentat Romania la Helsinki, unde s-a clasat pe locul 13 din 41. Intre single-urile trupei se numara ”Noi doi” (2004), ”Fara sens” (2005), ”Hello” (2006), ”Kalimba” (2008), ”Charisma” (2010), ”Spotlight” (2011), ”Colegi de camera” (2013) si ”Dubii” (2014).

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri