In Romania, numarul copiiilor care frecventeaza scoala este de 3,64 milioane, adica 72,2% din totalul celor care au implinit varsta scolara, in timp ce 27,8% dintre copiii romani nu frecventeaza scoala, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), in ajunul Zilei Internationala a Copilului.

Numarul copiiilor din Romania care frecventeaza scoala este de 3,64 milioane, adica 72,2% din totalul celor care au implinit varsta scolara, in timp ce 27,8% dintre copiii romani nu frecventeaza scoala, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), in ajunul Zilei Internationale a Copilului, conform News.ro

Parasirea timpurie a scolii in Romania, la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa

Rata de parasire timpurie a scolii ramane in Romania la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa, in special in mediul rural. Din cauza actiunilor insuficiente de stimulare a frecventarii scolii, copiii saraci au mari dificultati in ceea ce priveste accesul la educatie, potrivit unui raport al Comisiei Europene, publicat recent.

Astfel, in Romania, rata de parasire timpurie a scolii a fost de 18,1 % in 2014, cu aproape sapte puncte procentuale peste media de la nivelul UE si obiectivul national din cadrul Strategiei Europa 2020.

La 1 ianuarie 2016, numarul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, care aveau domiciliul in Romania, a fost de 3,98 milioane, in scadere cu 23,4 mii comparativ cu anul anterior, potrivit datelor INS.

Mai mult de atat, numarul tinerilor cu varsta mai mica de 18 ani scade si ca pondere din totalul populatiei, pana la 17,9%, o tendinta care are ca efect imbatranirea rapida a populatiei.

La inceputul anului scolar 2015/2016, populatia scolara era de 3,64 milioane de copii, care frecventau 7.108 de unitati scolare, unde predau 237.443 cadre didactice.

Din totalul populatiei scolare, numarul copiilor din crese si gradinite era de 553.553, al elevilor din clasele primare si gimnaziale de 1,7 milioane, iar al celor din invatamantul liceal de 673.615.

Din numarul total de elevi inscrisi la inceputul anului scolar 2015/2016, 2,5 milioane frecventau scoala la forma de invatamant de zi.

Sursa foto: Sergey Novikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri